Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Archívum október, 2013

ERASMUS = Kaland + Karrier + Közösség

Ha szeretnéd, hogy főiskolai éveid egy felejthetetlen élménnyel gazdagodjanak, valamint, hogy a végzést követően kitűnj a munkaerőpiacon, feltétlenül pályázz az Erasmus ösztöndíjra és tanulj egy félévet a főiskola számodra szimpatikus külföldi partnerintézményében!

A jelentkezési határidő a 2014 februárjában kezdődő tanulmányi félévre: 2013. október 9.

Országos Könyvtári Napok - Öko Filmklub a könyvtárban

A Bródy Sándor Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és barátait Öko Filmklub nevű programjára. A fenntartható fejlődéssel kapcsolatos, angol nyelvű film megtekintését követően Dr. Gyulai Iván ökológus, a Miskolci Ökológiai Intézet igazgatója, a Fenntartható Fejlődés Alapítvány elnöke tart előadást. A rendezvény meghívója ITT tekinthető meg.

A Nemzetközi Táplálkozástudományi Szövetség társelnökének látogatása az Egerfood Tudásközpontban

Látogatást tett az Egerfood Tudásközpontban Prof. Ibrahim Elmadfa, a Bécsi Egyetem Táplálkozástudományi Intézetének igazgatója, aki a legutóbbi időkig elnöke volt az IUNS nevű szervezetnek (International Union of Nutritional Sciences, Nemzetközi Táplálkozástudományi Szövetség), melynek jelenleg a társelnöki tisztségét tölti be. A professzornak a sócsökkentés táplálkozástudományi aspektusait érintő előadását követően mintegy két órát töltött a tudásközpontban, ahol dr. Kiss

Az EGERFOOD Tudásközpont kutatóinak a részvétele a Magyar Táplálkozástudományi Társaság éves Vándorgyűlésén

A Magyar Táplálkozástudományi Társaság 2013. október 3 – 5. között Egerben rendezte meg XXXVIII. Vándorgyűlését. A tudományos program október 3-án, csütörtökön kerekasztal-megbeszéléssel kezdődött, melynek kiemelt témája volt a folyadékok szerepe a táplálkozásban. A program emlékelőadásokkal folytatódott, melynek keretében a magyar táplálkozástudomány jeles képviselőinek munkássága előtt tisztelegtek az előadók. A pénteki előadásokat Dr. Ibrahim Elmadfa a Bécsi

Szabadegyetemi előadások a Kossuth-klub és a Varázstorony szervezésében

Helyszín:
Eger, Eszterházy Károly Főiskola (Líceum), Eszterházy tér 1., 405-ös terem
Időtartam:
60 perc/előadás

Előadások:

EGERFOOD kutatók részvétele rangos nemzetközi bioszenzor konferencián

2013. október 03-05-én az Élelmiszertudományi Intézet, EGERFOOD Tudásközpont két munkatársa, Dr. Bóka Beáta és Csiffáry Gábor részt vettek az Essaouirában (Marokkó) megrendezett Sixth International Workshop on Biosensors for Food Safety and Environmental Monitoring elnevezésű nemzetközi konferencián.

Hallgatók bevonása a kémiai alapismeretek tárgy oktatásába 2013. októberében

A kémiai alapismeretek tantárgy keretében igyekszünk a tanórák menetébe a hallgatókat is bevonni. Jó alkalmat teremtenek a kémiai kísérletek melyek bemutatását próba jelleggel ettől a félévtől kezdve diákok is segítik. Ez segíthet a kémia tantárgy megismerésében és megszerettetésében. A mellékelt képek ilyen hallgatói kísérleteket is mutatnak be.

I. FoodTeszt Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny

Élelmiszerbiztonsági tanulmányi verseny az Eszterházy Károly Főiskolán
2013. október 11. EKF-Díszterem

Nemzetközi Konferencia a Földrajz Tanszék rendezésében

Változó Föld, változó társadalom, változó ismeretszerzés - 2013 címmel a Líceum adott otthont október 10-12-én a tanszék-alapítás 65. évfordulóját köszöntő rendezvénynek, ami egyben a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0016 (energetikai modell-régió) projekt első eredményeit is közzétette.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics