Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

EGERFOOD kutatók részvétele rangos nemzetközi bioszenzor konferencián

2013. október 03-05-én az Élelmiszertudományi Intézet, EGERFOOD Tudásközpont két munkatársa, Dr. Bóka Beáta és Csiffáry Gábor részt vettek az Essaouirában (Marokkó) megrendezett Sixth International Workshop on Biosensors for Food Safety and Environmental Monitoring elnevezésű nemzetközi konferencián.

A konferencia résztvevői a bioanalitika területének vezető kutatói, akik előadásaikkal a legújabb eredményeket, ill. az aktuális és jövőbeli fejlesztési irányokat mutatták be az elektrokémiai, optikai, nano bioszenzorok, továbbá a mikrofluidikai rendszerek, lab-on-a-chip technológia, a természetes és szintetikus receptorok, ill. mindezek környezeti és élelmiszeripari alkalmazásának témaköreiben.

Az Eszterházy Károly Főiskola kutatói egy szóbeli és három poszter prezentáció keretében mutatták be az elektrokémiai, ill. optikai szenzorok fejlesztése során kapott legújabb eredményeiket.

A bemutatott prezentációk:

  • Beáta Bóka, Nóra Adányi, Attila Kiss: Lysine decarboxilase based amperometric biosensor for lysine determination in food products and drugs (Szóbeli előadás)
  • Beáta Bóka, Levente Girán, Orsolya Hudák, Nóra Adányi, Attila Kiss, Csaba Csutorás: Development of glutathione peroxidase based amperometric biosensor
  • Gábor Csiffáry, Péter Fűtő, Nóra Adányi, Attila Kiss: Novel enzyme based l-ascorbic acid biosensor utilizing screen printed carbon electrodes and amperometric detection
  • Helga Szalontai, Gábor Csiffáry, Nóra Adányi, Attila Kiss: Development of two label-free immunosensors for the detection of probiotics

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics