Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az EGERFOOD Tudásközpont kutatóinak a részvétele a Magyar Táplálkozástudományi Társaság éves Vándorgyűlésén

A Magyar Táplálkozástudományi Társaság 2013. október 3 – 5. között Egerben rendezte meg XXXVIII. Vándorgyűlését. A tudományos program október 3-án, csütörtökön kerekasztal-megbeszéléssel kezdődött, melynek kiemelt témája volt a folyadékok szerepe a táplálkozásban. A program emlékelőadásokkal folytatódott, melynek keretében a magyar táplálkozástudomány jeles képviselőinek munkássága előtt tisztelegtek az előadók. A pénteki előadásokat Dr. Ibrahim Elmadfa a Bécsi Egyetem Táplálkozástudományi Intézetének igazgatója és professzora nyitotta. A délutáni szekciókban az EGERFOOD Tudásközpont képviseletében Szalontai Helga, Dr. Pál Károly, Dr. Juhász Ákos és Mikuska Kata mutatták be kutatási eredményeiket illetve Dr. habil. Kiss Attila üléselnöksége alatt hallhattunk prezentációkat a lisztek és cukrok szerepéről a táplálkozásban. A konferencia záró napján Balga Irina a tudásközpont új munkatársa számolt be doktori kutatásának témájáról és Dr. habil. Kiss Attila tartott előadást a közelmúltban publikált tudományos eredményeiről. Az Egerfood RET kutatói az alábbi előadásokkal szerepeltek a konferencián:

Szalontai Helga, Adányiné Kisbocskói Nóra, Kiss Attila: Fermentált tejtermékek probiotikus baktérium csíraszámmeghatározása antitest-alapú bioszenzoros módszerekkel

Pál Károly, Szén Orsolya, Kiss Attila, Naár Zoltán: Tejsav baktériumok azonosításának molekuláris módszerei és antibiotikum rezisztenciájuk felmérése

Juhász Ákos, Mikuska Kata, Naár Zoltán, Kiss Attila: Bioaktív komponensek és funkcionális élelmiszerek biológiai hasznosulásának vizsgálatára alkalmas in vitro emésztési modell fejlesztése

Mikuska Kata, Juhász Ákos, Naár Zoltán, Kiss Attila: Funkcionális összetevők biológiai értének összehasonlító elemzése eltérő életkorokra jellemző modellrendszerek kifejlesztésével

Kiss Attila, Korózs Marietta, Forgó Péter: Prebiotikumok hődegradációjának és a technológiai körülmények átalakulásra gyakorolt hatásának összehasonlító elemzése

Balga Irina, Nyitrainé Sárdy Diána, Nagy Balázs, Leskó Annamária, Kállay Miklós: Vörösborok biológiailag aktív vegyületeinek szerepe a mindennapokban

Nyitrainé Sárdy Diána, Kállay Miklós, Leskó Annamária, Nagy Balázs, Balga Irina: Tokaji aszúk polifenol-összetételének vizsgálata

CsatolmányMéret
Kép 1-MTT.jpg936.92 KB
Kép 2-MTT.jpg865.23 KB

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics