Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Archívum december, 2008

Egerfood RET hírek

EGERFOOD RET HÍREK

Silverlight 2 technológiai bejelentés

A közelmúltban bejelentett Microsoft Silverlight 2 megjelenésével a .NET fejlesztés új fejezete indul el mind az interaktív (RIA), mind pedig a hagyományos ügyviteli rendszerek építői számára. A Silverlight egy böngészőfüggetlen futási környezetet ad, gazdag médiaszolgáltatásokkal (vektorgrafika, képkezelés, animáció, audio, video) és a WinForms/WPF technológiáknál megszokott gazdag vezérlőmodellel, layout rendszerrel, adatkötéssel és számos, a hagyományos .NET keretrendszerben megszokott technológiával (pl. networking, XML, Linq).

Wellness Nap - EKF Sportcsarnok

A Testnevelési és Sporttudományi Intézet szeretettel meghívja Önt

Apple Tech-Day a Főiskolán

2008. december 3., 13:30 - 16:00
C-124 terem

A Matematikai és Informatikai Intézet Apple Tech-Day rendezvényt hirdet, amelyre szeretettel meghívja tisztelt hallgatóit, a térség vállalkozóit és minden kedves érdeklődőt!

A Tech-Day jelmondata: Kreativitást az informatikába!

A Varázstorony bemutatkozása a budapesti Művészetek Palotájában

DSC01254
Képgaléria

Bizonyára kevesen tudják az egriek közül, mi az a Cifra Palota. Eláruljuk: a budapesti Művészetek Palotája vasárnap délelőttönkénti gyermekprogramjait hívják így, ahol a kicsik ingyen élvezhetik báb- és más művészeti együttesek műsorait, olyan kézműves mesterségekkel ismerkedhetnek, mint a szövés, nemezelés, bábkészítés, agyagmintázás, selyemfestés. A sorozat része a „Hetedhét ország” program, amelynek keretében minden hónap utolsó vasárnapján egy-egy magyarországi város kultúrája is bemutatkozik.

Mandarinfa (Citrus reticulata) érkezett hozzánk!

mandarin

 Kedves Kollégák!

Örömmel oszthatom meg mindenkivel a hírt, hogy a Növénytani Tanszék Rapi Sándor jóvoltából egy

mandarinfával lett gazdagabb! Mindenkitől szívesen várunk olyan növényeket, amelyek kinőtték a

helyüket és már nem tudják otthon elhelyezni. A mandarinfát Rapi Sándornak köszönjük!

Itt a tavasz, karácsony előtt!

aranyvessző 

Kedves Kollégák, hallgatók!

Aki nem hiszi, járjon utána: a D épület mellett, a szalonnasütő oldalában virágzik az aranyeső, vagy helyesebben aranyvessző (Forsythia intermedia)!!!!

Nagy Világ Kis Csodái

DSC01356

Képgaléria

Nem bánták meg, akik eljöttek a Természettudományi Kar "NAGY VILÁG KIS CSODÁI" című előadássorozat évadzáró –  és ennek megfelelően kicsit humorosabb hangvételű – kísérleti bemutatójára. A bemutató címe: Survivor, avagy túlélés kémikus módra. A képzelt történet arról szól, hogy a kémia tanszék két oktatója, Dr. Murányi Zoltán és Oldal Vince kivetődött egy lakatlan szigetre. Ott azonnal hozzáláttak a reménykeltő segélykéréshez: olyan SOS transzparenst készítettek, ami nappal és sötétben is látható. A hosszabb idejű túléléshez be kellet rendezkedni a szigeten: tüzet gyújtottak csak úgy kémikus módon gyufa nélkül vízzel, és a védelemhez gránátalmát gyártottak. A vadászathoz persze fegyverre is szükség volt, ehhez puskát kellett eszkábálni. Az élelmezésben sem volt hiány, pillanatokon belül „varázsoltak” sört, bort, kígyórántottát, piskótát. Gondoskodtak kényelmükről, habfürdőztek, háziállatokat tartottak. Megalapították államukat: zászlót, pénzt készítettek. Praktikus időmérési módszert találtak ki. A természettel is meggyűlt a bajuk: vihar és vulkánkitörés nehezítette meg napjaikat. Végül is szerencsésen túlélték az estét, melynek végén a közönség tapsa díjazta produkciójukat. Nem csak ők, de a hallgatóság is úgy hagyta el az épületet, hogy I © kémia. 

Vida József

Fizika tanszék  

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics