Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Archívum október, 2009

A Gondozd a parcellád! parkosítási verseny végső értékelése és az eredményhirdetés ideje

Kedves versenyzők, zsűritagok!A parkosítási verseny az utolsó szakaszába érkezett: október 15-én megtörténik egy, a Leányka úti Campus tanszékei és a Rektori Hivatal által delegált zsűri pontozása alapján a végső értékelés, amely nagyobb súlyú lesz, mint az eddigi pontozás.

Hallgatók szépítették a Növénytani Tanszék kertjét

Október első hetébn  a III. éves  biológia Bsc sakos hallgatóink rendbe tették a D épület mögötti kertet, leásták a járólapokat, követ hordtak a kis tóhoz, amelyben egyébként békák találtak menedéket. Gyomlálás és takarítás is része volt a munkának. Köszönjük!

Pénzesné Kónya Erika, főiskolai docens

60 éves a Földrajz Tanszék

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

Matematika-fizika szakos tanárok 30 éves találkozója (képek)

Matematika-fizika szakos tanárok 30 éves találkozója volt október 10-én az intézet 124-es termében.

Galéria

Kína – életnyomok

Dr. Dávid Árpád, a Földrajz tanszék főiskolai docense 2009. augusztus 22. és szeptember 02. között részt vett a Kínában (Henan tartomány, Jiaozuo város), a Henan Polytechnic University Földtani Intézetében rendezett Tenth International Ichnofabric Workshop-on és az azt követő terepbejáráson.

Dinoszauruszok nyomában, Portugáliában

Dr. Dávid Árpád, a Földrajz tanszék főiskolai docense ERASMUS Oktatói Mobilitás Program keretében, 2009. szeptember 16. és szeptember 23. között, egy hetet töltött Portugáliában a lisszaboni Universidade Nova de Lisboa Földtani Intézetében.

Geomorfológiai terepbejárás a Szlovák Paradicsomban

2009. október 04.-én negyvenhárom földrajz szakos hallgató, Dr. Dávid Árpád vezetésével, egy napos geomorfológiai terepbejáráson vett részt a Szlovák Paradicsomban, a Sucha Bela szurdokvölgyében. A résztvevők döntő többségét a II. évfolyam színe-java alkotta. Társa-ságukban volt még kettő elsős és négy végzett hallgató is.

„A Nagy Túlélési Túra” – avagy harminc kilométer egy nap alatt a Bükkben

2009. október 11.-én, Dr. Dávid Árpád vezetésével, ötvenegy földrajz szakos hallgató geomorfológiai terepgyakorlaton vett részt a Bükk hegységben. Először autóbusszal elmentünk Nagyvisnyóra. Itt van a kezdőpontja a már hagyományosan, hosszú évek óta ősszel sorra kerülő terepgyakorlatnak. Az útvonal: Nagyvisnyó – Ablakoskő völgy – Bánkút – Nagymező – Háromkő – Háromkő alja – Heregrét – Tamás kút volt.

Előadás Pozsonyban az EUGEO 2009 konferencián

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics