Képzési forma, tagozat:
Felsőfokú szakképzés, nappali és levelező tagozat
Képzési idő:
4 félév
Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:
Élelmiszeripari menedzser, technológus szakirány.
A képzés célja:
Olyan szakemberek képzése, akik középvezetői szinten képesek kisebb üzemek, családi gazdaságok konzervipari, hűtőipari, borászati, élelmiszerlaboratóriumi munkáinak, feladatainak megfelelő szintű ellátására. A régió munkaerőpiacát figyelembe véve különösen előtérbe kerül a mezőgazdasági és az élelmiszeripari szakirány.
A kétéves képzés elsősorban gyakorlati jellegű ismereteket nyújt a munkaerő-piaci igényekhez igazodva.
Az ideális jelentkező:
- Érdeklődése, végzettsége mezőgazdasági vagy élelmiszeripari irányultságú,
- széleskörű ismeretekkel rendelkező, az Uniós elvárásoknak megfelelő színvonalú szakember akar lenni,
- képesnek érzi magad a témakörbe tartozó problémák önálló megoldására, kisebb munkacsoport vezetésére.
Főbb tárgyak:
- Általános alapozó ismeretek (matematika, informatika, természettudományos alapozó tárgyak, idegen nyelv),
- Szakmai törzsképzés (közgazdaságtan, jogi ismeretek, élelmiszerkémia, analitika, mikrobiológia, élelmiszeripari technológiák, egyéb szakmai tárgyak).
Továbbtanulási lehetőségek:
- Élelmiszeripari bemutató asszisztens
- Kereskedelmi tevékenységet folytató üzletmenetben részegység vezető
- Szállítási, szállítmányozási és raktározási tevékenységet folytató részegység vezető
- Tartósítóipari technikus
- Zöldségtermesztő és feldolgozó szaktechnikus
- Egyéb élelmiszergyártó, feldolgozó, és tartósító területeken
Részletes információk
Eszterházy Károly Főiskola, Tanulmányi és Információs Központ Felvételi Csoport
3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Tel.:36/520–424, Fax: 36/520-425
Interneten: http://www.tik.ektf.hu
E-mail: felvi [kukac] ektf [dot] hu
Bővebb információk: