Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Élelmiszeripari menedzser

(OKJ szám: 55 621 01 0010 55 02)

Képzési forma, tagozat:
Felsőfokú szakképzés, nappali és levelező tagozat

Képzési idő:
4 félév

Az oklevélben szereplő szakképzettség megnevezése:
Élelmiszeripari menedzser, technológus szakirány.

A képzés célja:
Olyan szakemberek képzése, akik középvezetői szinten képesek kisebb üzemek, családi gazdaságok konzervipari, hűtőipari, borászati, élelmiszerlaboratóriumi munkáinak, feladatainak megfelelő szintű ellátására. A régió munkaerőpiacát figyelembe véve különösen előtérbe kerül a mezőgazdasági és az élelmiszeripari szakirány.
A kétéves képzés elsősorban gyakorlati jellegű ismereteket nyújt a munkaerő-piaci igényekhez igazodva.

Az ideális jelentkező:

  • Érdeklődése, végzettsége mezőgazdasági vagy élelmiszeripari irányultságú,
  • széleskörű ismeretekkel rendelkező, az Uniós elvárásoknak megfelelő színvonalú szakember akar lenni,
  • képesnek érzi magad a témakörbe tartozó problémák önálló megoldására, kisebb munkacsoport vezetésére.

Főbb tárgyak:

  • Általános alapozó ismeretek (matematika, informatika, természettudományos alapozó tárgyak, idegen nyelv),
  • Szakmai törzsképzés (közgazdaságtan, jogi ismeretek, élelmiszerkémia, analitika, mikrobiológia, élelmiszeripari technológiák, egyéb szakmai tárgyak).

Továbbtanulási lehetőségek:

  • Élelmiszeripari bemutató asszisztens
  • Kereskedelmi tevékenységet folytató üzletmenetben részegység vezető
  • Szállítási, szállítmányozási és raktározási tevékenységet folytató részegység vezető
  • Tartósítóipari technikus
  • Zöldségtermesztő és feldolgozó szaktechnikus
  • Egyéb élelmiszergyártó, feldolgozó, és tartósító területeken

Részletes információk
Eszterházy Károly Főiskola, Tanulmányi és Információs Központ Felvételi Csoport
3300 Eger, Eszterházy tér 1.
Tel.:36/520–424, Fax: 36/520-425
Interneten: http://www.tik.ektf.hu
E-mail: felvi [kukac] ektf [dot] hu


Bővebb információk:

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics