Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Archívum október, 2008

Tudományos Szieszta Dr. Czeizel Endrével

siesta2.JPG
A Tudományos Szieszta néven útjára indított tudománynépszerűsítő előadássorozat következő előadója Dr. Czeizel Endre, aki október 28-án "A szükséges változások a tehetség-védelemben." címmel fog előadást tartani.

 

Időpont: 2008. október 28. 15.00 óra

"Miénk itt a tér...!"

 „Miénk itt a tér…!”

 

„Gondozd a parcellád!” kertészkedési verseny a Leányka úton 

 

Kollégák, Hallgatók, kertészkedni vágyók!

 

A tanévnyitó napján meghirdetett „Miénk itt a tér!” mozgalom keretében „Gondozd a parcellád!” kertészkedési, tereprendezési versenyt hirdetünk az magyardombi campus különböző kiterjedésű területein (lásd mellékletben a térképet). A verseny célja életterünk rendszeres ápolása, szépítése, gazdagítása. Otthon, a házi kertben megvalósított ötletek, esetlegesen növények áttelepítése is lehetséges a campus területére.A verseny nyitott mindenki számára: spontán alakuló csoportok, egyének, szakok, tanszékek, kollégák egyaránt pályázhatnak a meghirdetett parcellák egyikére. A szándékot Pénzesné dr. Kónya Erika versenykoordinátor felé kell jelezni, ill. egyeztetni. Ezután a kiválasztott terület a versenyző vagy versenyzők megadott nevéhez lesz rendelve, felelősséget vállalnak érte a verseny végéig. A „Gondozd a parcellád!” verseny első fordulója 2009 szeptemberéig tart.  Ezalatt rendszeres pontozás történik be nem jelentett időpontokban az előzetesen megalakult zsűri által, melyben az oktatók és a Hallgatói Önkormányzat képviselői is jelen lesznek. A pontozás szempontja nem az újdonságok számának növelése, hanem az esztétikai benyomás és a befektetett ápolási munka nagysága. A nagyobb terveket, melyek változtatásokkal járnak a parcellában, egyeztetni kell a versenykoordinátorral.  Kertészeti alapanyagok és eszközök felhasználására is lehetőség van a verseny során, melyeket előzetesen igényelni kell. Az első forduló eredményhirdetése szeptemberben lesz a tanévnyitón, ünnepélyes keretek közt.

Aki érdeklődik a verseny iránt, jelentkezzen Pénzesné dr. Kónya Erika főiskolai docensnél.

 A meghirdetett parcellák helyét reprezentáló térkép a Növénytani Tanszék oldalán, a galériákban nézhető meg.

Haladó és kezdő Java tanfolyam!

Kedves Hallgatók!

Az idén is van Java tanfolyam. A kezdő keddenként 15:30-16:30 között van a C-013-as Java Laborban, a haladó pedig kedd 10.30-11.30.. A tanfolyamok ingyenesek. A halladó tanfolyamon a Richo versenyre készülünk fel. A tanfolyamokat Kusper Gábor tartja. További információ kérhető emailen: gkusper [kukac] aries [dot] ektf [dot] hu.

Tisztelettel, Kusper Gábor

Train4Business ingyenes 12 órás webfejlesztői tanfolyam

A közelmúlt technológiai innovációi és az általuk teremtett új kompetenciaigény szemünk láttára alakítja át a hazai szoftverfejlesztői ipart. Tapasztalatunk sze-rint egyre több minősített fejlesztőre van szükség, akik képesek részt vállalni az új fejlesztési projektekben. A hazai fejlesztőknek a napi 8 órás munka mellett nincsidejük és energiájuk hosszú, többhetes tanfolyamokon részt venni és az új technológiákat megismerni.

Tudomány Ünnepe

Az Eszterházy Károly Főiskola

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics