Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Dr. Mika János előadásai Kolozsvárott

A TTK Földrajz Tanszékének egyetemi tanára három előadást tartott a Víz Világnapja és a Meteorológiai Világnap jegyében a Babes-Bolyai Tudományegyetemen.

Dr. Pándi Gábor professzor úr és munkatársai március 21-én immár hatodszor rendeztek nemzetközi konferenciát Kolozsvárott, amelynek a konferencia-kötetében megjelent 61 előadást nyolc országban (köztük Tunéziában és Tajvanon) dolgozó szakemberek jegyezték.

A konferencia előestéjén a Kolozsvári Akadémiai Bizottság Földrajztudományi Szakbizottsága felkérésére Mika János A globális felmelegedés szünetelése, avagy hova tűnt az antropogén hőtöbblet? címmel ismertette a 10-15 éve szünetelő melegedésnek az okait.

Ugyanezt az előadást másnap On the paused warming controversy based on IPCC AR5 and beyond címmel az Air and Water Components of the Environment konferencia első plenáris előadásaként mutatta be. A harmadik megszólalás, amelynek két krakkói lengyel kolléga mellett, Rázsi András tudományos segédmunkatárs is a szerzője, Objective local weather types with applications in climate change detection címmel került sorra a Climatic change szekcióban. Ugyanitt, másodmagával Mika János az elnöki teendőket is ellátta.

A 484 oldalas, angol nyelvű konferenciakötet megtalálható a Földrajz Tanszéken.

A hírt küldte:
Dr. Patkós Csaba
főiskolai docens, igazgató
Földrajz- és Környezettudományi Intézet

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics