Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Tudomány Ünnepe a Természettudományi Karon - összefoglaló

Denevérek védelme, savas esők hatása, régiófejlesztés, adatbiztonság, mikotoxinok és programozás

November 12-én délután a Természettudományi Kar oktatói és hallgatói sajátos módon ünnepelték a tudomány hónapját: betekintettek a kutatói ösztöndíjasok mindennapi munkájába, felkészülésébe és tudományos eredményeibe. A Nemzeti Kiválósági Program ösztöndíjait, a Magyary Zoltán és Jedlik Ányos kutatói ösztöndíjat és a Bolyai János ösztöndíjat több TTK-s kolléga is elnyerte, ezen a délutánon lehetőséget kaptak kutatási témájuk bemutatására szélesebb közönség előtt. Ezt megelőzően, a program kezdő előadását angol nyelven tartotta Josef Krecek, a prágai Technical University oktatója, aki az Earthwatch projektben környezeti monitoring vizsgálatokban vesz részt, előadásában a csehországi és németországi savas esők hatásának összehasonlító vizsgálatait mutatta be.

A nagy érdeklődést kiváltó előadássorozat egy új színt teremtett a Magyar Tudomány Ünnepe kari rendezvényei között, melynek révén a hallgatók is és az oktatók is átélhették a kétnyelvű előadó ülés sajátos atmoszféráját, ahol a vendégelőadó felváltva kapott tolmácsolási lehetőséget informatikus, földrajzos és biológus kollégáktól, teljesen természetes módon és a hallgatók is átélhették a különböző szakterületi sajátosságok befogadásának nagyszerű élményét. A résztvevő oktatók Király Roland, Radványi Tibor (Matematikai és Informatikai Intézet), Patkós Csaba (Földrajzi és Környezettudományi Intézet), Estók Péter (Biológiai Intézet) és B.Tóth Szabolcs (Élelmiszertudományi Intézet) voltak. Köszönjük nekik ezt a délutánt!

Töltés

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics