Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az Egerfood Tudásközpont által irányított ipari klaszter részvétele a 20. Saudi Agro-Food elnevezésű nemzetközi élelmiszeripari

20. alkalommal került megrendezésre 2013. szeptember 15-18. között a Saudi Agro-Food élelmiszeripari szakkiállítás, mely a rijádi International Convention & Exhibition Center épületében kapott helyet. Az Agro-Food kiállítással párhuzamosan, ugyanazon csarnokban zajlott a Saudi Agriculture 2013 és a Saudi Food-Pack 2013 expó is.

A rendezvényen több mint 450 cég képviseltette magát 32 országból. Magyarország az Agrármarketing Centrum közreműködésének köszönhetően közösségi standdal szerepelt az expón, melyben nyolc különböző hazai cég jutott lehetőséghez magas hozzáadott értékű, prémium kategóriájú termékeinek bemutatására. A fizetőképes keresletre épülő, viszont igen telített piacokon való sikeres szerepléshez vezető eredményes stratégia a többiekétől eltérő, magasabb innovációs tartalmú termékek bevezetése lehet.

Az Eszterházy Károly Főiskolán működő Egerfood Tudásközpont által irányított ipari klaszter egyike volt azon 8 hazai vállalkozásnak, akik szerepelhettek a magyar közösségi standon. Az Egerfood Élelmiszeripari Klasztert Dr. Kiss Attila tudásközpont főigazgató, Dr. Várhelyi Tamás, az EKF gazdasági főigazgatója, a Borkultúra Központ munkatársa, Dr. Csutorás Csaba termékfejlesztési igazgató és Dr. Pál Károly platformvezető képviselte. Az Egerfood Élelmiszeripari Klaszter partnerei közül az Aqua-Plastech Kft. (egészségvédő, speciális ásványvizek), Buszesz Zrt. (energiaitalok), Detki Keksz Kft. (diabetikus és funkcionális kekszek), Nobilis Zrt. (csokoládés aszalt gyümölcsök), Stühmer Kft. (csokoládé különlegességek) és Y-Food Kft. (mézkülönlegességek) termékei kerültek bemutatásra. Az Egerfood Tudásközpont legújabb, saját fejlesztésű élelmiszereit, a különféle ízesítésű borzselé termékcsaládot is bemutatta a látogatóknak. A harmonikus, savanyú-édes ízű, alkoholmentes termékek kedvező fogadtatásra találtak, melyeknek az alapjául kiváló minőségű Egri Csillag, Egri Rosé és Egri Bikavér borok szolgálnak. A termékcsalád részét képezik a diabetikus borzselék is. Az előállítási körülmények alapvetően meghatározzák a borzselék aromaprofilját, így a kutatásfejlesztés alapvető feladata az optimális technológia kialakítása volt.

A konferencián kiváló lehetőség kínálkozott a külföldi gyártókkal, forgalmazókkal és fejlesztőkkel, illetve más kiállító magyar cégekkel (pl Mirelit Mirsa Kft., Borecet Kft.) is együttműködést kezdeményezni.

CsatolmányMéret
foto1.jpg489.6 KB
foto2.jpg557.59 KB

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics