Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Újabb kiválósági ösztöndíjas hallgató az EKF Földrajz Tanszékén

Krámos Dániel geográfus mesterszakos hallgató a Konvergencia-Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj-2013 (A2-ELMH-13) elnevezésű pályázati felhívásra beadott RES alapú közösségfejlesztés hatásai a vidék- és városfejlesztésben című pályázatával 10 hónapos nemzeti kiválósági ösztöndíjtámogatást nyert.

A kutatás legfontosabb célja, hogy átfogó képet adjon a regionális tudomány vidék és városfejlesztés ágainak számára a megújuló energiát használó közösségfejlesztés hatásairól. Nyugat-Európában már több kezdeményezés is megvalósult, amelyek a megújuló energia felhasználást közösségi szinten fogja össze.

A fiatal kutató feltérképezi Magyarországon azokat a településeket és közösségeket, amelyekben már megvalósultak megújuló erőforrásokat hasznosító kezdeményezések. Erről egységes adatbázist épít, amiből elemi statisztikai módszerekkel értékelés készít. A kutatás részét képezi még egy kérdőívezés, ahol a megújuló energia alapú régiók intézményesülését (területi forma, a szimbolikus alak, az intézményi forma és az identitás) fogja vizsgálni.

A kutatás témavezetője Dr. Patkós Csaba, a Földrajz Tanszék docense.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics