2013. augusztus 25-29-án került megrendezésre az "XVII. Euroanalysis" elnevezésű konferencia Varsóban. Az Eszterházy Károly Főiskolát az EGERFOOD Tudásközpont három kutatója, Hudák Orsolya, Patonay Katalin és Korózs Marietta képviselte. Öt poszter és egy szóbeli prezentációban mutatták be a tudásközpontban zajló fejlesztések legújabb eredményeit.
Prezentációk:
- Patonay Katalin, Virág Diána, Murányi Zoltán, Kiss Attila: Investigation of composition, antioxidant activity and antimicrobial effects of essential oils obtained from spice plants widely used in Hungary
- Patonay Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila: Investigation of hungarian hairless catnip (Nepeta pannonica syn., Nepata nuda l.)
- Hudák Orsolya, Bóka Beáta, Girán Levente, Csutorás Csaba, Kiss Attila: Glycerol oxidase based biosensor and GC method development for wine analysis
- Hudák Orsolya, Girán Levente, Csutorás Csaba, Kiss Attila: Investigation of inorganic and organic components of medical mud during medical treatments
- Korózs Marietta, Kiss Attila, Forgó Péter, Mikuska Kata: Comparative studies on efficiency conversion patterns of lactose and further transformation to novel prebiotic foodstuff
- Korózs Marietta, Kiss Attila, Forgo Péter: Studies on thermal degradation characteristics of different carbohydrates of prebiotic effect
A neves nemzetközi konferencián több mint 600 kutató mutatta be a világ minden részéből a magas színvonalú eredményeit, elsősorban orvosi-, környezeti, törvényszéki- és élelmiszer analitika illetve kémiai és biológiai szenzorok, nanoelektrokémia területen.
Csatolmány | Méret |
---|---|
RET.jpg | 619.26 KB |