Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az Egerfood RET kutatóinak részvétele nemzetközi analitikai konferencián

800x600

2013. augusztus 25-29-án került megrendezésre az „XVII. Euroanalysis” elnevezésű konferencia Varsóban. Az Eszterházy Károly Főiskolát az EGERFOOD Tudásközpont három kutatója, Hudák Orsolya, Patonay Katalin és Korózs Marietta képviselte. Öt poszter és egy szóbeli prezentációban mutatták be a tudásközpontban zajló fejlesztések legújabb eredményeit.

Prezentációk:

·              Patonay Katalin, Virág Diána, Murányi Zoltán, Kiss Attila: Investigation of composition, antioxidant activity and antimicrobial effects of essential oils obtained from spice plants widely used in Hungary

·              Patonay Katalin, Murányi Zoltán, Kiss Attila: Investigatoin of hungarian hairless catnip (Nepeta pannonica syn., Nepata nuda l.)

·              Hudák Orsolya, Bóka Beáta, Girán Levente, Csutorás Csaba, Kiss Attila: Glycerol oxidase based biosensor and GC method development for wine analysis

·              Hudák Orsolya, Girán Levente, Csutorás Csaba, Kiss Attila: Investigation of inorganic and organic components of medical mud during medical treatments

·              Korózs Marietta, Kiss Attila, Forgó Péter, Mikuska Kata: Comparative studies on efficiency conversion patterns of lactose and further transformation to novel prebiotic foodstuff

·              Korózs Marietta, Kiss Attila, Forgo Péter: Studies on thermal degradation characteristics of different carbohydrates of prebiotic effect

 
A neves nemzetközi konferencián több mint 600 kutató mutatta be a világ minden részéből a magas színvonalú eredményeit, elsősorban orvosi-, környezeti, törvényszéki- és élelmiszer analitika illetve kémiai és biológiai szenzorok, nanoelektrokémia területen.

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman","serif";}
CsatolmányMéret
RET.jpg619.26 KB

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics