Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Tudományos szimpózium az EKF Élelmiszertudományi Intézete szervezésében


Az „Iránymutató magyar kutatók az élelmiszeriparban” című konferenciasorozat második rendezvényének lebonyolítására 2013. június 17-én került sor. A megemlékezésen Wartha Vince (1844-1914) vegyész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és másod-elnöke, a magyar borászati kémia megalapítója életpályájáról, munkásságáról és tudományos tevékenységéről hangzottak el színvonalas előadások az Egri Korona Borház rendezvénytermében. A megemlékezés a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyész és Biomérnöki Karának Technológiai Intézete és az Eszterházy Károly Főiskola Élelmiszertudományi Intézete szervezésében zajlott.

A megemlékezés nyitóelőadását prof. Dr. Csépe Valéria akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkár-helyettese, az Egri borbarát hölgyek egyesületének tiszteletbeli tagja tartotta. Rajta kívül Dr. Tarján Balázs, a Magyar Borakadémia rendes tagja, az MBA szenátusának tanácsadója, Dr. Pátzay György egyetemi docens, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Kémiai és Környezeti Folyamatmérnöki Tanszék tanszékvezető helyettese és Gál Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium Agrárpiaci Főosztály, Szőlő és Borpiaci referense méltatta Wartha Vince a mai napig aktuális üzeneteket hordozó, és rendkívül gazdag életútját.  A rendezvény zárásaként Dr. Murányi Zoltán, az EKF tanszékvezetője nyújtott betekintést Wartha Vincének a magyar borok tárgykörében született írásaiba.

A rendezvény „Az élelmiszerbiztonság, a táplálkozástudomány, az eredet- és fogyasztóvédelem aktuális kihívásai és eredményei ismertetése modern és sokrétű eszközökkel, összehangolt tartalomfejlesztéssel az egészségtudatos fogyasztói kultúra elősegítése érdekében” TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0025 projekt keretén belül valósult meg.
CsatolmányMéret
csepe.jpg503.91 KB
resztvevok.jpg390.7 KB

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics