Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Bolyai és Jedlik ösztöndíjasok a Földrajz Tanszéken

A földrajz tanszék munkatársai Dr. Patkós Csaba főiskolai docens és Ruszkai Csaba tanársegéd sikerrel pályázott a Magyar Tudományos Akadémia Bolyai János kutatói, valamint a TÁMOP 4.2.4. A/1-11-1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Jedlik Ányos doktorjelölti ösztöndíjára.

Kutatási témájuk a LEADER térségek intézményesülése Európában és hazánkban, valamint a LEADER program jelentősége a régiófejlesztésben. A LEADER a közösségi vidékfejlesztés egyik legmeghatározóbb módszertannal rendelkező kezdeményezése már 1991 óta. Hazánk számára 2004-től nyílt meg a lehetőség a program hivatalos bevezetésére, amelynek intézményesülési és régiófejlesztési jelentőségét eddig csak elméleti szinten kutatták. Kollégáink célja a program módszertani lehetőségeinek és térségfejlesztési hatásainak nemzetközi szintű elemzése, és egyben hazai megvalósítás színvonalának emelése, hiszen 2014-től egy alapjaiban megváltozott szakasz kezdődik a program életében, amelyhez minden eddiginél alaposabb szakmai előkészítésre van szükség. A kutatásban elért eredmények elsősorban Eger és térségének 2014-2020-as vidékfejlesztési felkészülését fogják szolgálni.

A hírt küldte:
Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona
intézetigazgató

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics