Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az Élelmiszertudományi Intézet munkatársainak részvétele az év legjelentősebb európai élelmiszerkémiai konferenciáján.


Az idén május 7. és 10. között Isztanbulban megrendezett XVII. EuroFoodChem konferencián négy egri kutató, Dr. habil. Kiss Attila, Dr. habil. Forgó Péter, Dr. Murányi Zoltán és Rapi Sándor vett részt. A közel hétszáz résztvevőt felvonultató, rangos fórumon az EKF-es volt a legnépesebb magyar delegáció. A konferencia kiemelt területei (élelmiszer hatóanyagok, azok átalakulási folyamatok, korszerű technológiák, kockázatbecslés) több ponton megegyeztek az intézet és az Egerfood Tudásközpont K+F+I profiljával, így nem meglepő, hogy a négyfős „csapat” nyolc (azaz a bejelenthető maximális számú) prezentációra kapott lehetőséget. Ezek közül egy volt szóbeli, melyet Dr. Kiss Attila tartott, és hét poszter.

A bemutatott eredmények jelentős érdeklődést keltettek a résztvevőkben. A konferencián számos hasznos információ beszerzése mellett több potenciális kutatási partner felkutatására is adódott lehetőség.

A bemutatott prezentációk:

szóbeli:

Kiss Attila: Comparative Studies on Thermal Degradation Characteristics of Distinctive Oligo- and Polisaccharides of Prebiotic Relevance

poszter:

Comparative studies on different transformation patterns of lactose conversions and further transformation routes, Peter Forgo, Marietta Korozs, Attila Kiss, Kata Kaloczkai

Investigation of the extracts of hungarian hairless catnip (Nepeta Pannonica syn. Nepeta Nuda L.) and six accentuated medicinal plant species for potential winemaking uses, Katalin Patonay, Zoltán Murányi, Attila Kiss, Anasztázia Németh

Investigation of composition, antioxidant activity and antimicrobial effects of essential oils obtained from ten spice plant species, Katalin Patonay, Zsuzsanna Fejes, Zoltán Murányi, Attila Kiss

Novel example of functional foddstuffs: antioxidant rich bakery products by applying lysine and maillard reaction products, Attila Kiss, Peter Forgo

Analytical studies for revealing the specific composition of purple corn as a plasible basic material for functional foodstuff rich in antocyanins, Attila Kiss, Peter Forgo

Comparative studies and possible food industrial applications of propolis as a promising source of bioactive compounds, Szabolcs Molnar, Sandor Rapi, Attila Kiss, Peter Forgo

Application of advanced chromatographic methods in the analysis of bioactive peptides, Sandor Rapi, Attila Kiss, Peter Forgo

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics