Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Tudományos emlékülés az Egerfood Tudásközpontban


„Iránymutató magyar kutatók az élelmiszeriparban” című konferenciasorozat első fórumát rendezték meg 2013. április 22-én az Egerfood Regionális Tudásközpont szervezésében, a Társadalmi Megújulás Operativ Program TÁMOP-4.2.3.-12/1/KONV kódszámú projektje (a tudományos eredmények elismerése és elterjesztése) támogatásával.

A program célja azon iskolateremtő szakemberek munkásságának bemutatása, akik megalapozták az élelmiszertudomány hazai kutatását, oktatását és meghatározták azon irányzatokat, melyek hatása a mai napig érezhető.

A nyitórendezvény Telegdy Kováts László születésének 110, halálának 25 éves évfordulója alkalmából szervezett emlékülés volt. Telegdy Kováts László a Budapesti Műszaki egyetem Élelmiszerkémia Tanszékének első vezetője, és a gabonakémiai és cukoripari kutatások hazai úttörője volt.

Az „utód” szemszögéből prof. Salgó András (BMGE, Alkalmazott Biotechnológiai és Élelmiszer-tudományi Intézet), a tanítvány szemszögéből prof. Biacs Péter Ákos beszélt Telegdy Kovátsról, Dr. Kiss Attila az Egerfood azon kutatásait mutatta be, melyek előzményei bizonyos mértékig Telegdy Kováts munkásságának részét képezik, Dr. Murányi Zoltán könyvein, jegyzetein keresztül mutatta be Telegdy Kováts oktatói tevékenységét, ami egyben az alkalomra készített emlékkiállítás megnyitója is volt.

A szép számú érdeklődő (az EKF oktatóin és hallgatóin kívül a Miskolci Egyetem, a BMGE és a METESZ is képviseltette magát a rendezvényen) megtekinthette az Egerfood Tudásközpont új épületét és megismerkedett az ott folyó munkával.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics