Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Kiváló magyar mesterszakos hallgatók az EKF Földrajz Tanszékén

2013. április 4-én (csütörtök) jelent meg a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal honlapján az a lista, melyen a Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program című kiemelt projekt keretében meghirdetett Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj pályázat nyertesei szerepelnek. Az Eszterházy Károly Főiskola Természettudományi Karáról két Geográfus MSc szakos hallgatói is elnyerte a bizottság támogatását: Fejes Richárd Zsolt és Somoskői Soma.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program részeként megvalósuló Nemzeti Kiválóság Program (NKP) – Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj célja a tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása a nemzetgazdasági, valamint az európai gazdasági térség szempontjából jelentős eredmények elérése céljából. A Program minden tudományterületre, de elsősorban a műszaki és a természettudományok, a matematika és az élettudományok területére kíván anyagi erőforrásokat összpontosítani, elősegítve ezzel az Innovatív Unió kezdeményezésében megfogalmazott tagállami feladat érvényre juttatását.

Fejes Richárd Zsolt A helyi erőforrásokon alapuló önellátásra való törekvés a LEADER programban című kutatásában a magyarországi és skóciai LEADER helyi akciócsoportok tevékenységének vizsgálatával tárja fel a vidéki térségek felzárkóztatását elősegítő új eredményeket, melyek a későbbiekben hozzájárulnak az elmaradott, komoly demográfiai és gazdasági kihívásokkal küzdő vidéki térségek élhetőbbé tételéhez. A helyi erőforrások fenntartható hasznosítása és az önfenntartó képesség erősítése alapvető feltétele a perifériára szorult, rurális térségek fejlődésének. (Témavezetője: Ruszkai Csaba)

Somoskői Soma Megújuló energia alapú projektek gazdaságföldrajzi vizsgálata Magyarországon a területi differenciák tükrében című kutatásában a 2007-2013-as időszakra eső Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül támogatásra ítélt projektek gazdasági hatásait vizsgálja, melynek eredményei rávilágítanak a fejlesztések területi különbségeire, a jól és rosszul működő példákra, a kiemelkedő projektekre, valamint a beruházások környezeti-, társadalmi-, gazdasági-, természeti feltételeire és azok hatásaira is. A tanulmány elkészítése során tematikus térképek szerkesztésére is sor kerül. (Témavezetője: Dr. Patkós Csaba)

A kutatás a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosító számú Nemzeti Kiválóság Program – Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése konvergencia program című kiemelt projekt keretében zajlott. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A hírt küldte: Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, tanszékvezető, Földrajz Tanszék

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics