2013. március 5-6-án került megrendezésre az „Advances in Biosensors and Biodetection” elnevezésű konferencia Barcelonában. Az Eszterházy Károly Főiskolát az EGERFOOD Tudásközpont két kutatója, Dr. Bóka Beáta és Szalontai Helga képviselte. Poszter prezentációikban bemutatták a tudásközpontban zajló bioszenzoros fejlesztések legújabb eredményeit.
Prezentációk:
· Péter Fűtő, Beáta Bóka, Nóra Adányi, Attila Kiss: Novel catalase based, organic-phase amperometric biosensor for the determintaion of increased catalase content in milk samples
· Beáta Bóka, Nóra Adányi, Attila Kiss: Lysine determination with lysine decarboxylase based amperometric biosensor
· Helga Szalontai, Nóra Adányi, Attila Kiss: Quartz Crystal Microbalance and Optical Waveguide Lightmode Spectroscopy based immunosensors for probiotics detection
· Gábor Csiffáry, Helga Szalontai, Nóra Adányi, Attila Kiss: Lactate 2-monooxygenase based amperometric biosensor for lactic acid determination in various dairy products
A konferencia kiváló lehetőséget nyújtott az aktuális bioszenzoros fejlesztési irányzatok megismerésére, ahol többek között a Lab-on-a-Chip, Microarray Technologyes, Single Cell Analysis témák kerültek bemutatásra a párhuzamos szekciókban.