A természettudományok – elsősorban a kémia és az élelmiszertudomány – iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló diákok voltak hivatalosak az eseményre, melynek célja az intézet, valamint az ott folyó oktatási és kutatási tevékenység bemutatása volt.
A 84 résztvevő diákot Dr. Liptai Kálmán dékán köszöntötte, melyet követően Dr. Kiss Attila, az Élelmiszertudományi Intézet igazgatója felvázolta az intézet, valamint az azzal szorosan együttműködő Egerfood Tudásközpont filozófiáját, regionális klaszterképző szerepét, legfőbb kutatási irányait, oktatási tevékenységét. Bejelentette, hogy az ipari partnerek számára hasznos eredményeket felmutató TDK, illetve szakdolgozati munkát végző, valamint a legjobb tanulmányi eredményt felmutató hallgatók ösztöndíjban fognak részesülni. Ez utóbbi ösztöndíj lehetőség azon kémia szakos hallgatókra vonatkozik, akik legalább egy szemesztert sikeresen lezártak, és tanulmányi eredményük alapján az évfolyam legjobb öt diákja közé sorolhatók. Az ösztöndíj összege havi 30.000 Ft, melynek finanszírozásához szükséges forrásokat az Egerfood Tudásközpont saját innovációs bevételeiből fogja finanszírozni, így a főiskola központi költségvetését nem terheli.
Bejelentették, hogy az idei évben október elején kerül megrendezésre a FoodTeszt elnevezésű, országos élelmiszertudományi és fogyasztóvédelmi vetélkedő, mely az idei évtől újabb szakterületekkel (gasztronómia, táplálkozástudomány), illetve egy gyakorlati fordulóval is gazdagodik.
Ezután Dr. Murányi Zoltán és Oldal Vince kísérleti bemutatója következett, melynek célja volt kedvet csinálni a kémia, illetve az EKF választásához.
A nyílt napot az Egerfood Tudásközpont laboratóriumaiban tett látogatás zárta. A résztvevő diákok reményeink szerint széleskörű tájékoztatást és kedvező impressziókat kaptak az intézetről, illetve a karról.