Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az Egerfood Tudásközpont részvétele egy új EU FP7-es projektben

Az Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Tudásközpontja meghívást kapott abba a konzorciumba, amely "KBBE.2013.2.3-02: Network for the transfer of knowledge on traditional foods to SMEs" címmel pályázatot nyújtott be 2013. február 5-én az FP7-es Európai Uniós pályázati keretprogramhoz illeszkedően. A projekt célja a hagyományos élelmiszereket előállító kis- és középvállalatok piacra jutási lehetőségeinek javítása a tudás- és technológiatranszfer, illetve az innovációs tevékenységek fokozása, valamint a stratégiai kitörési pontok feltérképezése és fejlesztési koncepciók felvázolása és megvalósítása által. A konzorciumot 12 ország (Anglia, Dánia, Észak-Írország, Finnország, Írország, Lengyelország, Magyarország, Málta, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovénia) 17 intézménye alkotja, vezetője a finn JAMK University of Applied Sciences.

A pályázat mind a 6 részprojektjében kapott feladatot az Egerfood Tudásközpont, így részt vesz a tudástranszfer-eljárások modellezésében és megvalósításában, innovációs tevékenységeknek a partner vállalkozások fejlesztési stratégiájához való illesztésében, a KKV-k szakembereinek képzésében, a hagyományos élelmiszerekről szóló stratégiai és kutatási terv megalkotásában, valamint disszeminációs tevékenységekben.

A konzorcium által benyújtott pályázat költségvetése 3 627 201 euró, melyből az Egerfood Tudásközpont 211 930 euróval részesedik. Az Eszterházy Károly Főiskola részéről Dr. Pál Károly, az Élelmiszerkémiai és Biokémia Tanszék adjunktusa koordinálta a pályázat elkészítését.

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics