Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Miniszteri látogatás az Egerfood Tudásközpontban

 

2013. február 2-án másfél órás szakmai látogatást tett az Eszterházy Károly Főiskola Egerfood Regionális Tudásközpontjában Dr. Fazekas Sándor, a Vidékfejlesztési Minisztérium vezetője, Kovács Pál államtitkár, Dr. Helik Ferenc, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal igazgatója és Dr. Viski József, a VM Stratégiai Főosztályának vezetője.

A látogatás során Dr. Kiss Attila, a tudásközpont főigazgatója tájékoztatta a szakmai delegáció tagjait az EKF és az Egerfood RET főbb stratégiai törekvéseiről, illetve a kutatásfejlesztés és innováció terén elért eredményekről. A miniszter úr és munkatársai betekintést nyertek valamennyi szaklaboratórium tudományos munkájába és ott aktuálisan folyó termék- és technológiafejlesztésekbe. Különös érdeklődés kísérte a magas hozzáadott értékű magyar termékek létrehozására irányuló erőfeszítéseket.

A szakmai delegáció példaértékűnek találta z ipari partnerekkel történő eredményes együttműködés és a hatékony innovációmenedzsment érdekében alkalmazott „Egerfood” modellt, melynek széles körű disszeminációjára kérték fel a tudásközpont munkatársait.

A program szakmai konklúziójaként a jelenlévők kifejezték készségüket a hungarikumok és egyéb prémium magyar termékek eredetvédelmének megerősítésére irányuló tudományos együttműködés kiépítésére.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics