Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

ÁLTALÁNOS TESTNEVELÉS TELJESÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGEI

NBT_TE974A0

Kötelező testnevelés I.

Ai

 

 

0

1-6

NBT_TE975A0

Kötelező testnevelés II.

Ai

 

 

0

1-6

     A tanulmányi tájékoztatóban megtalálható információkat az alábbiakkal egészítjük ki, amit az általános testnevelésre való jelentkezésnél a TTK-n alapszakos hallgatóknak figyelembe kell venni.

Teljesítési lehetőségek:

1.    Túrán való részvétel. A Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatója által vezetett egynapos túrákon lehet résztvenni, félévente 3 alkalommal. A túrákat pénteki vagy szombati napokon tartjuk, a pontos időpontokról az TTK-honlapról és Neptun-üzenetből lehet tájékozódni. (Önköltséges)

2.    Rendszeres úszás. A Bitskey Aladár Uszodában kedden és csütörtökön 8.00-9.20 között lehet úszni, ingyenesen. A Testnevelési és Sporttudományi Intézet oktatója 8.00-kor regisztrálja a hallgatókat és beengedi az uszodába.

3.    Kondícionáló terem használat a főiskola Almagyardombi Kollégiumának alagsorában működő Fitneszcentrumban. Az edzőtermi bérletben a rendszeres részvételt az edzőterem dolgozója igazolja. (Önköltséges)

4.    Fallabdázás: Az Invest Sportcentrumban működő pályák használatát a bérlettel lehet igazolni. (Önköltséges)

5.    Teniszezés: Az Invest Sportcentrumban működő pályák használatát a bérlettel lehet igazolni. (Önköltséges)

6.    Mix röplabdázás a főiskola sportcsarnokában, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes)

7.    Kosárlabdázás nőknek a főiskola sportcsarnokában, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes)

8.    Kosárlabdázás férfiaknak a főiskola sportcsarnokában, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes)

9.    Gyógytestnevelés a Testnevelési és Sporttudományi Intézet tánctermében, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában (Ingyenes)

10. Aerobic foglalkozás testnevelés szakos hallgatók vezetésével, a pontos hely és időpont később kerül meghatározásra.

11. Igazolt sportoló.

12. Kispályás labdarúgás férfiaknak, a főiskola műfüves pályáján, minden oktatási héten csütörtökön 15.30-17.00 tanórában. (Ingyenes).

 

KÖTELEZŐ TESTNEVELÉS TELJESÍTÉSÉNEK FELTÉTELEI

 

·         Azok a hallgatók, akik igazolt sportolók és így akarják teljesíteni a félévet, legkésőbb május 1-ig írásos igazolást hozzanak az egyesületüktől. Ebben legyen leírva, hogy az egyesület sportolója, és az edzőjük vagy az egyesület elnöke írja alá. Csakis egyesületi bélyegzővel ellátva hiteles!!!

·         Azon hallgatók, akik konditermi foglalkozást vettek fel, legalább háromhónapnyi bérlettel kötelesek rendelkezni.

 

·         Azon hallgatók, akik fallabdát vagy teniszt vettek fel, legalább 12 alkalmat kell leigazolniuk.

 

·         A maximális hiányzás 4 óra lehet, ebbe beletartoznak az orvosi igazolással igazolt órák is.

 

·         A konditermi, fallabdás, teniszes bérleteket a hallgató köteles május 13-ig leadni a kijelölt oktatónak. Ezután beérkezett bérleteket nem veszünk figyelembe!!!

 

·         Azok a hallgatók, akik a természetjárás/túrázás lehetőségét választották, kötelesek legalább három meghirdetett túrán részt venni!

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics