és Szalontai Helga első helyezése a TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI KUTATÁSOK II. konferencián
December 10-én került megrendezésre a Kaposvári Egyetem és a Magyar Élelmiszertudományi Társaság szervezésében a Táplálkozástudományi Kutatások II. Workshop, mely az Innováció – Táplálkozás – Egészség – Marketing témákra fókuszált.
Az Egerfood Tudásközpont négy kutatója képviselte főiskolánkat. Előadásaikban a tudásközpontban zajló analitikai, biokémiai, technológiafejlesztési és bioszenzorkutatási vizsgálatok egy-egy új fejezetében nyert eredményeiket mutatták be:
Korózs Marietta, Kiss Attila, Forgó Péter, Kalóczkai Kata: Eltérő laktóz átalakítási módszerek kidolgozása, továbbfejlesztése, optimalizálása és azok alkalmazási lehetőségei tejipari termékfejlesztés céljából
Molnár Szabolcs, Kiss Attila, Murányi Zoltán: Chlorella Vulgaris és Spirulina Platensis algák mikroelem dúsító képességének összehasonlító vizsgálata, funkcionális élelmiszerfejlesztés céljából.
Rapi Sándor, Kiss Attila, Forgó Péter: Bioaktív peptidek – mint ígéretes funkcionális élelmiszer komponensek – kromatográfiás meghatározásának lehetőségei
Szalontai Helga, Kiss Attila, Adányiné Kisbocskói Nóra: Probiotikumok csírászámának meghatározása immunreakción alapuló bioszenzoros módszerekkel
Az eseményindító plenáris előadásokat követően két szekcióban folytatódott a rangos rendezvény, melynek több mint 60 résztvevője volt. Kutatóink az élelmiszertudományi szekcióban tartották előadásaikat. Szalontai Helga a „Probiotikumok csírászámának meghatározása immunreakción alapuló bioszenzoros módszerekkel” című prezentációjával első helyezést ért el.