Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az EGERFOOD Tudásközpont kutatóinak sikeres részvétele

és Szalontai Helga első helyezése a TÁPLÁLKOZÁSTUDOMÁNYI KUTATÁSOK II. konferencián 

December 10-én került megrendezésre a Kaposvári Egyetem és a Magyar Élelmiszertudományi Társaság szervezésében a Táplálkozástudományi Kutatások II. Workshop, mely az Innováció – Táplálkozás – Egészség – Marketing témákra fókuszált.

Az Egerfood Tudásközpont négy kutatója képviselte főiskolánkat. Előadásaikban a tudásközpontban zajló analitikai, biokémiai, technológiafejlesztési és bioszenzorkutatási vizsgálatok egy-egy új fejezetében nyert eredményeiket mutatták be:

 

Korózs Marietta, Kiss Attila, Forgó Péter, Kalóczkai Kata: Eltérő laktóz átalakítási módszerek kidolgozása, továbbfejlesztése, optimalizálása és azok alkalmazási lehetőségei tejipari termékfejlesztés céljából

Molnár Szabolcs, Kiss Attila, Murányi Zoltán: Chlorella Vulgaris és Spirulina Platensis algák mikroelem dúsító képességének összehasonlító vizsgálata, funkcionális élelmiszerfejlesztés céljából.

Rapi Sándor, Kiss Attila, Forgó Péter: Bioaktív peptidek – mint ígéretes funkcionális élelmiszer komponensek – kromatográfiás meghatározásának lehetőségei

Szalontai Helga, Kiss Attila, Adányiné Kisbocskói Nóra: Probiotikumok csírászámának meghatározása immunreakción alapuló bioszenzoros módszerekkel

 

Az eseményindító plenáris előadásokat követően két szekcióban folytatódott a rangos rendezvény, melynek több mint 60 résztvevője volt. Kutatóink az élelmiszertudományi szekcióban tartották előadásaikat. Szalontai Helga a „Probiotikumok csírászámának meghatározása immunreakción alapuló bioszenzoros módszerekkel” című prezentációjával első helyezést ért el.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics