2012. december 3-4-én, Varsóban, a Warsaw University of Life Sciences szervezésében került sor a „KBBE.2013.2.3-02: Network for the transfer of knowledge on traditional foods to SMEs” elnevezésű FP7-es program keretén belül formálódó új projektet megvalósító nemzetközi konzorcium munkaértekezletére. A program célja a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása tudástranszfer, valamint innovációs lehetőségek feltárása révén. A projekt koordinátori feladatát a finnországi JAMK University of Applied Sciences (JAMK) vállalta magára. 7 országból összesen 11 partner vesz részt a konzorcium munkájában, melyek között az Egerfood Regionális Tudásközpont által működtetett klaszter is szerepel. Az Egerfood RET-et ra nem kizárólag 3 eltérő platformban való részvételre kérték fel, hanem a 3. workpackage (Innovative applications to increase regional competitiveness of SME-s int he food sector) vezetésére is. Az egri főiskola által szervezett klasztert Dr. Pál Károly tudományos munkatárs képviselte nemzetközi fórumon.