Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az EGERFOOD Élelmiszerbiztonsági és Technológia-fejlesztési Klaszter európai szintű együttműködés tagja lett

 

Az EGERFOOD Élelmiszerbiztonsági és Technológia-fejlesztési Klaszter felkérést kapott arra, hogy csatlakozzon a vezető közép-európai élelmiszeripari klasztereket tömörítő Clusters-Cord Projekt konzorciumába. A konzorcium irányító testülete október 17. és 19. között tartott értekezletet és párhuzamos szakmai fórumokat Milánóban. A felkérést egy korábbi konferenciaszereplés, illetve egy csehországi élelmiszeripari vásáron való részvétel alapozta meg. A másfél éve indult projekt célja az élelmiszeripar eltérő ágazataiban tevékenykedő akadémiai és ipari partnerek, illetve az azokat tömörítő klaszterek együttműködésének elmélyítése ún. metaklaszterek létrehozásával. A kontinens jelentős részét lefedő hálózatok eredményes működése nagyban növelheti a szektor, így Európa globális versenyképességét.

A nemzetközi workshopok, illetve „A metaklaszterek szerepe az agrár- és élelmiszer szektorok versenyképességében” címet viselő konferencia fő sarokköveinek tekinthetjük a kurrens élelmiszerfejlesztési irányok értékelését, a kutatási-szolgáltatási tevékenységek jellemzését, felmérését és fokozásának igényét, a hatékony klaszterszervezési know-how-k bemutatását, a komplementer innovációs kapacitások hatékony kiaknázása módszereinek tárgyalását, illetve a bázis intézmények erősségeinek értékelését.

A konzorciumban jelenleg 10 klaszter vesz részt 6 ország képviseletében. A konferencia második napjának fő napirendjeként szerepelt más, sikeres európai klaszterekkel való együttműködések erősítése, aminek a célja az európai dimenzió fokozása, valamint a következő európai uniós projekteken való részvétel lehetőségeinek bővítése.

A nemzetközi workshopon és konferencián az EGERFOOD képviseletében Dr. Kiss Attila RET főigazgató és Csiffáry Gábor tudományos segédmunkatárs, EU-s projektkoordinátor vett részt, ahol Kiss Attila „The role of innovation activities and technological developments in elaboration of novel food products of high added value” címmel tartott előadást.

 

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics