Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Prof. Dr. Hassan Abdel-Gawad Hassan tanulmányútja az EGERFOOD Tudásközpontban

Az egyiptomi Nemzeti Kutatóintézet (National Research Centre; Dokki, Kairó) nemzetközi hírű vegyészprofesszora, Hassan Abdel-Gawad Hassan szeptember 2. és 16. között az EGERFOOD Tudásközpont vendége volt. Tanulmányútja fókuszában elsősorban peszticidanalitikai kutatások álltak, különös tekintettel a növényvédőszerek kémiai és biológiai degradációja részletkérdéseire, illetve a környezeti aspektusokra. Az egyiptomi professzor látogatásának az teremtette meg az alapját, hogy Egerben immár 12 éve folynak eredményes peszticidkémiai kutatások Dr. Kiss Attila irányításával. Prof. Hassan Abdel-Gawad Hassan az Analitikai és a Bioszenzor Fejlesztő laboratóriumok munkájába kapcsolódott be egri tanulmányútja során.

A látogatás kézzelfogható eredményeként az egyiptomi professzor, Dr. Kiss Attila főigazgató és az EGERFOOD munkatársai egy új kutatási projektet dolgoztak ki „Degradation and Environmental Fate of Pesticides” címmel, amelyet bilateriális, kormányközi, a nemzeti tudományos akadémiák égisze alatt koordinált páláyzati keretprogram részeként fognak közösen benyújtani.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics