2012. június 26-án került megrendezésre az EGERFOOD Regionális Tudásközpont és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a „Az élelmiszeripari vállalkozások versenyképességének és beszállítói helyzetének erősítése” c. szakmai rendezvény, melynek az Eszterházy Károly Főiskola adott otthont.
A rendezvényt Sós István, Eger város alpolgármestere nyitotta meg, majd Kósa László, a HKIK kereskedelmi alelnöke köszöntőjét követően Dr. Kiss Attila, az Egerfood RET főigazgatója tartott előadást az élelmiszeripar aktuális fejlesztési lehetőségeiről, kitörési pontjairól, illetve az Egerfood Tudásközpont főbb innovációs tevékenységeiről.
A több mint 30 résztvevő 7 előadást hallgathatott meg változatos témakörökben, mely által megerősítést nyert az a tény, hogy a gazdasági-üzleti siker kulcsa a megújulás, az innováció és termékszerkezet bővítése. Ebben nélkülözhetetlen az érdekazonos vállalkozások összefogása, együttműködése, melyhez kedvező keretet biztosít az Egerfood RET által koordinált, és jól prosperáló klaszter. Mivel a hagyományos élelmiszereket világszerte egyre inkább felváltják a funkcionális, pozitív élettani hatással bíró termékek, a gyártók elemi érdeke ilyen jellegű élelmiszerekkel megjelenni a piacon.
Az érdeklődő résztvevőknek lehetősége nyílt az intézmény falain belül működő élelmiszertudományi laboratóriumok megtekintésére, mely által betekintést nyerhettek az ott zajló kutatás-fejlesztési folyamatokba.