Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Szakmai Fórum az EGERFOOD RET és a HKIK szervezésében: fókuszban az élelmiszeripari vállalkozások versenyképességének fokozása

2012. június 26-án került megrendezésre az EGERFOOD Regionális Tudásközpont és a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében a „Az élelmiszeripari vállalkozások versenyképességének és beszállítói helyzetének erősítése” c. szakmai rendezvény, melynek az Eszterházy Károly Főiskola adott otthont.

A rendezvényt Sós István, Eger város alpolgármestere nyitotta meg, majd Kósa László, a HKIK kereskedelmi alelnöke köszöntőjét követően Dr. Kiss Attila, az Egerfood RET főigazgatója tartott előadást az élelmiszeripar aktuális fejlesztési lehetőségeiről, kitörési pontjairól, illetve az Egerfood Tudásközpont főbb innovációs tevékenységeiről.

 

A több mint 30 résztvevő 7 előadást hallgathatott meg változatos témakörökben, mely által megerősítést nyert az a tény, hogy a gazdasági-üzleti siker kulcsa a megújulás, az innováció és termékszerkezet bővítése. Ebben nélkülözhetetlen az érdekazonos vállalkozások összefogása, együttműködése, melyhez kedvező keretet biztosít az Egerfood RET által koordinált, és jól prosperáló klaszter. Mivel a hagyományos élelmiszereket világszerte egyre inkább felváltják a funkcionális, pozitív élettani hatással bíró termékek, a gyártók elemi érdeke ilyen jellegű élelmiszerekkel megjelenni a piacon.

 

Az érdeklődő résztvevőknek lehetősége nyílt az intézmény falain belül működő élelmiszertudományi laboratóriumok megtekintésére, mely által betekintést nyerhettek az ott zajló kutatás-fejlesztési folyamatokba.

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics