Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Jelen voltunk a IV. Magyarországi Klímacsúcson

földrajz_tanszek_ma.jpg

A 2012. június 7-én rendezett, nagyszabású eseményhez a Földrajz Tanszék három oktatója is hozzájárult.


 

Idén a Tomori Pál Főiskola budapesti épülete adott otthont a Klíma Klub civil szervezet által kitalált- és 2009 óta gondozott eseménynek. A konferencia célja a klímaváltozás kihívásaiból kiindulva, annak a kérdésnek a megválaszolása volt, hogy Hogyan lesz jobb a világ? A konferencia vázolta a klímaváltozás és fenntartható fejlődés által teremtett (kikényszerített), új gazdasági lehetőségeket, és bemutatott jó néhány megvalósult, nemzetközi és hazai példát.

            A mintegy száz résztvevőt elsőként Varga Dávid, a Klímaklub titkára köszöntötte, majd Dr. Jolánkai Márton egyetemi tanár, levezető elnök (SZIE), üdvözlő szavai következtek. Az első előadást Dr. Németh Tamás akadémikus, az MTA főtitkára tartotta, a tudomány és a környezetvédelem jelentőségéről.

Az idei konferencián egy Életműdíj (Péter Ágnes szobrászművész alkotása, képünkön) átadására is sor került, amit Dr. Láng István akadémikus kapott meg a környezetvédelem, a fenntartható fejlődés és a klímaváltozás terén kifejtett, sok évtizedes úttörő tevékenységéért.

            A konferencián a Főiskolát Ütőné dr. Visi Judit főiskolai docens („Klímaváltozás az új Nemzeti Alaptantervben”) és Dr. Kertész Ádám egyetemi tanár („A klímaváltozás és az elsivatagosodás”) képviselte előadással. Emellett, Dr. Mika János egyetemi tanár, a konferencia Tanácsadó Testületének tagja részt vett a „Tudomány és éghajlatpolitika” című, egy órás pódiumbeszélgetésen, Dr. Bartholy Judit egyetemi tanár (ELTE) és Dr. Faragó Tibor címzetes egyetemi tanár (SZIE) társaságában. A beszélgetést Dr. Somlyódi László akadémikus (BME) moderálta.

            A magyarországi nagyköveteket, közgazdászokat és további klímakutatókat felvonultató, egész napos rendezvény részletes programja a http://klimaklub.hu/ honlapon található. A tervek szerint, itt lesz látható az összes előadás videofelvétele is.

 

 

A hírt küldte:

 

Dr. Mika János

egyetemi tanár,

Földrajz Tanszék

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics