Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Társadalomföldrajzi konferencia Beregszászon

II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán (képünkön) március 29-30-án ott voltak a Földrajz Tanszék oktatói is.

A Társadalomföldrajzi kihívások a XXI. század Kelet-Közép-Európájában címmel rendezett konferencia magyar és ukrán résztvevőinek száma jóval több lett a tervezettnél. A konferencia kezdetére megjelent, két kötetes cikkgyűjteményben hat plenáris és 115 (!) szekció-előadás tanulmányai sorakoznak. Ebből három angol és négy magyar nyelvű írást a Földrajz Tanszék oktatói jegyeznek. E tanulmányok szerzői a szekciók sorrendjében (ismétlések nélkül) Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, Dr. Probáld Ferenc (ELTE), Ütőné dr. Visi Judit, Kürti Lívia, Dr. Mika János, Dr. Tóth Antal, Dr. Utasi Zoltán, Dr. Patkós Csaba, Dr. Kajati György, Dr. Kertész Ádám voltak. Magán a konferencián öten tudtunk részt venni.

A szakmai programot Munkács és Ungvár ismert nevezetességeit bemutató kirándulás követte. Ennek során Munkácson meglátogattuk a Leányka (így írva, de ukrán betűkkel) borkombinátot is, amelynek pincéit a legenda szerint Dobó István birtokán török hadifoglyok vájták ki a vulkáni tufából.

A konferencia változatos tudományos programja és a vendéglátók mintaszerű, értő szervezése messze felülmúlta előzetes várakozásainkat!


A hírt küldte:
Dr. Mika János
egyetemi tanár

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics