Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Dr. Mika János kollégánk Schenzl Guidó díjas

Schenzl Guidó

A mérőhálózat megalapítójáról elnevezett kitüntetést a Meteorológiai Világnapon adta át Dr. Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

Minden év március 23-án legfeljebb két szakember életművét ismeri el Schenzl Guidó díjjal a meteorológiai tevékenységet felügyelő miniszter. Dr. Mika János egyetemi tanár, az MTA doktora e díjat "Az éghajlati kutatások, a meteorológia népszerűsítése és a felsőoktatás terén elért magas fokú, színvonalas hazai és nemzetközi tevékenységéért, kiemelkedő publikációs munkásságáért" kapta.

A díj névadója osztrák származású, bencés szerzetes (képünkön) az 1870-ben alapított "Meteorológiai és Földdelejességi Magyar Királyi Központi Intézet" első igazgatója, egyben kutató tanár és akadémikus volt, aki 35 évig élt Magyarországon. Az általa felállított 42 (a mai határok között 13) meteorológiai állomás egyike ma is Egerben működik.

Gratulálunk Mika Tanár Úrnak a kitüntetéshez!


A hírt küldte:
Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona
tanszékvezető főiskolai docens
Földrajz Tanszék

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics