Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Szakmai Előadói Nap az Eszterházy Károly Főiskolán

DSCF2855.jpg

 

2012. március 21-én került megrendezésre a TÁMOP-4.2.1-09/1-2009-0005 sz. pályázati program keretében, az EKF Egerfood Regionális Tudásközpontja és a Magyar Kémikusok Egyesülete közös szervezésében a „Technológiai innovációk, illetve a kutatásfejlesztés szerepe az ipari vállalkozások versenyképességének fokozásában” c. előadói nap, melynek az Eszterházy Károly Főiskola adott otthont. A fórumot 49 hallgató kísérte figyelemmel.

A szakmai fórum, melyen összesen 8 előadás hangzott el, tematikája átölelte az innováció és a kutatás szerepét a gazdasági versenyképesség fokozásában, a klaszterben való együttműködés előnyeinek az elemzését, és konkrét termékfejlesztések, technológiai újítások és  technológiatranszferek bemutatását.

 

Részletes program:

14.00         Dr. Murányi Zoltán – tanszékvezető főiskolai tanár, Kémiai, Borászati Kémiai, és Borászati Tanszék: Képzések szerepe az innovációs képesség fokozásában

14.15         Dr. Kiss Attila – főigazgató, EGERFOOD Regionális Tudásközpont, Eszterházy Károly Főiskola: A klaszterműködés előnyeinek és az innovációs tevékenységek szerepének bemutatása az EGERFOOD Regionális Tudásközpont tevékenységein keresztül

14.45          Villás Gergely – tudományos munkatárs, kutató, Új Champignons Kft.: Megújuló energiaforrások biotechnológiai kutatása (Mikorrhizálási technológia)

15.00         Szirmai László – c. egyetemi tanár, Eszterházy Károly Főiskola: Hasonlósági elv a mérnöki technikában (SIMILITUDE)

15.15         Dr. Rácz László – főiskolai tanár, Eszterházy Károly Főiskola: Élelmiszerbiztonsági kockázatok csökkentésére alkalmas módszerfejlesztések a mikotoxin szennyezés példáján

15.30         Dr. Csutorás Csaba – főiskolai tanár, Eszterházy Károly Főiskola: Gyógyvizek hasznosításának bővítése technológiai újításokkal

15.45         Rácz Kinga – tudományos munkatárs, Egri Korona Borház Kft.: Bioaktív komponensek szerepe a borban illetve azok vizsgálatának módszerei

16.00         Hudák Orsolya – kutató, Eszterházy Károly Főiskola: Magas hozzáadott értékű boralapú termékek kifejlesztésnek lehetőségei, a glutation-tartlom vizsgálatán és fokozásán keresztül

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics