Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az Egerfood Élelmiszerbiztonsági és Technológiafejlesztési Klaszter részvétele a SALIMA Élelmiszeripari Szakkiállításon, Csehors

Idén 28. alkalommal került megrendezésre 2012. február 28. és március 02. között a SALIMA elnevezésű Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállítás Csehországban, Brno városában. Az idei expón 28 országból összesen 674 kiállító mutatta be termékeit, szolgáltatásait és közel 27.000 látogató tekintette meg a rendezvényt.

 

Az Eszterházy Károly Főiskola által koordinált Egerfood Élelmiszer-biztonsági és Technológia-fejlesztési Klaszter a színvonalas eseményen nemcsak a régió, hanem az ország egyedüli olyan klasztereként szerepelt az expón, amely egy szakmai érdekszövetség együttes képviseletét látta el, kiaknázva a közös fellépés előnyeit.

 

A standunkat meglátogatta Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, illetve V. Németh Zsolt, a vidékfejlesztésért felelős államtitkár is, akik megtekintették az Egerfood Klaszter kiállított termékeit, s részletesen tájékozódtak a Tudásközpont kutatás-fejlesztési, innovációs tevékenységéről, eddig elért eredményeiről.

 

A kiállítás ideje alatt a HITA által szervezett üzletember találkozó keretében több disztribútor, élelmiszerkereskedő is felkereste standunkat, komoly érdeklődést tanúsítva partnercégeink termékei iránt. A 4 nap alatt számos tárgyalást folytattunk élelmiszeripari szakemberekkel, elősegítve ezzel partnercégeink exportpiaci lehetőségeinek kiszélesítését.

 

Tapasztalataink alapján bízunk abban, hogy a klaszterben együttműködő cégek piaci tevékenységének sikeréhez ezúton hozzájárultunk, s megalapoztuk a külföldi partnerekkel való kölcsönösen előnyös együttműködésüket.

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics