2011. december 8-án sikerrel zárta le habilitációs cselekményét a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karán dr. Kiss Attila, az EKF Élelmiszertudományi Intézetének, és az Egerfood Regionális Tudásközpont vezetője. A tantermi előadásban, mely „Bioaktív komponensek azonosítására alkalmas újszerű módszerek, és azokon alapuló funkcionális élelmiszerfejlesztések” címet viselte, nem csak a pozitív élettani hatású biomolekulák vizsgálati lehetőségeit világította meg Kiss Attila, hanem az Egerfood RET releváns fejlesztéseit is érintette. A tudományos előadásban, angol és magyar nyelven a növényvédőszerek fény hatására bekövetkező átalakulási folyamatai terén nyert kutatásairól adott áttekintést, „Peszticidek fotodegradációja mechanizmusának, illetve kinetikai és biológiai vonatkozásainak feltárására irányuló analitikai vizsgálatok” címmel. A bíráló bizottság, melyben kettő professzor a Budapesti Corvinus Egyetemet képviselte, országos és nemzetközi jelentőségűnek nevezte a bemutatott eredményeket, és az általa adott átlagpontszámok 89 %-nak felelnek meg.