Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Tudományos konferencia és államtitkári látogatás az Eszterházy Károly Főiskolán

2011. november 22-én került megrendezésre egri Eszterházy Károly Főiskolán a „Az élelmiszerlánc biztonságának fokozásával kapcsolatos hatósági munka és kutatás-fejlesztés stratégiai irányai” című szakmai fórum. A rendezvény az EGERFOOD Regionális Tudásközpont, illetve a Heves Megyei Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság közös szervezésében valósult meg.

Az eseménynyitó előadását Dr. Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerbiztonságáért felelős államtitkára tartotta. Államtitkár úr az aktuális helyzet rövid felvázolását követően beszámolt az élelmiszer-biztonsági hatóság tevékenységéről, stratégiájáról, és a kutatás-fejlesztésben betöltött szerepéről.

Dr. Szűts Antal, a Heves Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság osztályvezetőjének előadásában az élelmiszerbiztonsági problémákról, azok megoldási lehetőségeiről, valamint a problémák orvoslására lehetőséget biztosító partneri együttműködések gyakorlatáról hallhattak előadást a jelenlévők.

Tudásközpontunk főigazgatója, Dr. Kiss Attila, az EGERFOOD RET működéséről, innovációs tevékenységéről, illetve az élelmiszerbiztonság fokozása, a fogyasztóvédelem erősítése, továbbá az élelmiszeripari partnervállalkozások versenyképességének növelése érdekében megtett legfontosabb lépésekről tartott prezentációt.  

Jankó István, a Közép-Európai Fogyasztóvédelmi és Élelmiszerbiztonsági Egyesület elnökének, a fogyasztóvédelmi egyesületek tevékenységéről és lehetőségeiről tartott beszámolóját követően Dr. Naár Zoltán, az EGERFOOD Regionális Tudásközpont főigazgató-helyettese zárta az előadássorozatot, a nyomonkövetési rendszerek jelentőségének, illetve a tudásközpontunkban által nyújtott innovációs szolgáltatások ismertetésével.

 A rendezvény nagy érdeklődést váltott ki, közel 150 fős hallgatóság figyelte az előadásokat. Az eseményen a helyi, illetve regionális média képviselői is megjelentek. A fórumot követően a fórum érdeklődő tagjai megtekintették az Egerfood Tudásközpontban működő bioszenzorfejlesztő-, mikrobiológiai-, élelmiszeranalitikai-, valamint a molekuláris biológiai laboratóriumokat és tájékoztatást kaptak az ott folyó tevékenységekről.

 

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics