Az esemény címe |
“Development of novel foodstuffs and technologies by versatile research”
|
Kérjük, kerülje a csupa nagybetűs címet. Kérjük vegyek figyelembe, hogy "A Magyar Tudomány Ünnepe" cím általánossága miatt nem túl informatív, ezért szerencsésebb a rendezvény tartalmára, jellegére utaló címet választani. |
Az esemény műfaja
|
Konferencia |
Húzza alá az eseményt leginkább jellemző meghatározást. |
Tudományterület |
Agrártudományok, Biológia, Kémia |
Válassza ki az adott eseményt legjobban jellemző
tudományterület(ek)et. |
Védnök
|
Magyar Rektori Konferencia, Nemzeti Erőforrás Minisztérium
|
Amennyiben több intézmény is védnökséget vállal, lehetősége van az Ön intézményén túlmenően egy további védnököt is megjelölni. |
Kezdés |
2011.november 25. 09:00 óra |
Óra és perc megadása kötelező. |
Befejezés |
2011. november 25. 13:30 óra |
Több napos rendezvény esetén ezt a mezőt feltétlenül töltse ki. Óra és perc megadása nem kötelező. |
Program |
Session 1.: 09.00-10.45 am. Food analytical developments and examination of bioactive components Chair men: Dr. Kiss Attila, Dr. Forgó Péter Presentations: · Szalontai Helga: Comparative immuno-analytical studies on probiotic bacteria by means of OWLS and Quartz Crystal Microbalance sensors. · Bóka Beáta: Development and practical applicability of biosensors for analysis of adenine. · Csiffáry Gábor: Elaboration of biosensoric procedures for assessment of pesticide residues in environmental and food samples. · Fütő Péter: Operation and optimisation of catalase based biosensors as novel tools for detection of mastitis contaminated milk samples. · Virág Diána: Studies on stability and extent of plausible transformation of vitamins of distinctive types under versatile conditions. · Molnár Szabolcs: Investigations on microelement accumulation capabilities of Spirulina platensis and Chlorella vulgaris with the prospects of functional food development. · Rapi Sándor: Comparative analytical studies on bioactive components of various Hungarian propolis samples with special regard to their functional foodstuff related applications. · Patonay Katalin: Development of a new method by using NIR device for prompt classification and authentication of milk samples of diverse origin.
Coffee break: 10 minutes
Session 2.: 10.55-13.30. Novel functional food varieties, food microbiological and PCR studies Chair man: Dr. Naár Zoltán – Dr. Murányi Zoltán Presentations: · Girán Levente-Hudák Orsolya: Investigation of nutrinitional value and composition of white lupin, as well as assessment of lupin based functional foodstuffs. · B. Tóth Szabolcs: Examination of circumstances and technological parameters affecting mycotoxin content of selected foodstuffs. · Korózs Marietta: Comparative studies on thermal degradation routes of various prebiotic oligosaccharides. · Pál Károly: Novel method for PCR-based distinguishing of Lactobacillus casei and L. paracasei species. · Kalóczkai Katalin: Influence of digestion on the antimicrobial spectrum of propolis samples of different origin. · Szarvas József: Evaluation of cultivated mushroom species as a source of prebiotic food ingredients. · Orsolya Szén: Investigation of compatibility between Bacillus bacteria and prebiotic carbohydrates for development of symbiotic foodstuffs. · Huszti Katalin: Application of fermentative microorganisms and enzymatic treatment to lower the sugar content of foodstuffs.
|
Itt megadhatja a rendezvény részletes programját, az előadók nevét stb. Az itt megadott részletes program szerepel majd a tudomanyunnep.hu honlapon, ezért kérjük, ügyeljen a kulturált formázásra is. Kérjük a különböző tudományos fokozatokat és beosztásokat ezen táblázat szerint adják meg: használandó rövidítések táblázata (html) (doc) |
Szervező intézmények
|
Eszterházy Károly Főiskola Élelmiszertudományi Intézet, EGERFOOD Regionális Tudásközpont |
Minden egyes szervező intézményt önálló sorba kérünk fölvenni. Legfeljebb 3 intézmény adható meg. Intézménynevek esetében kérjük, hogy kerülje a rövidítések használatát, hacsak nem nagyon közismert rövidítésekről van szó |
Helyszínek
|
3300 Eger, Leányka u. 4. C-121 előadóterem |
Itt adhatja meg a rendezvény pontos helyszínét. Több helyszín is megadható. |
Régió |
Észak-Magyarország |
Kérjük, a listából válassza ki, melyik régióban kerül sor az eseményre. Ha több helyszínt is megadott, az első helyszínnek megfelelően sorolja be a rendezvényt. |
Kapcsolattartó
|
Dr. Kiss Attila attkiss [kukac] ektf [dot] hu |
Itt adja meg annak a személynek az elérhetőségét, aki a konkrét
rendezvénnyel kapcsolatban további információval tud szolgálni (Nem
feltétlenül azonos az adatrögzítővel). |
Az esemény honlapja |
|
Ide csak akkor írjon, ha a rendezvénynek magának van bővebb
információt nyújtó honlapja. |