Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Magyar Tudomány Ünnepe események regisztrációs lapja

 

Az esemény címe

“Development of novel foodstuffs and technologies by versatile research”

 

Kérjük, kerülje a csupa nagybetűs címet. Kérjük vegyek figyelembe, hogy "A Magyar Tudomány Ünnepe" cím általánossága miatt nem túl informatív, ezért szerencsésebb a rendezvény tartalmára, jellegére utaló címet választani.

Az esemény műfaja

 

Konferencia

Húzza alá az eseményt leginkább jellemző meghatározást.

Tudományterület

Agrártudományok, Biológia, Kémia

Válassza ki az adott eseményt legjobban jellemző tudományterület(ek)et.
Minimum 1 - maximum 3 tudományterület választható. Kérjük, hogy csak akkor jelölje interdiszciplinárisnak a rendezvényt, ha leírásához három választott tudományterület is kevésnek bizonyul.

Védnök

 

Magyar Rektori Konferencia,

Nemzeti Erőforrás Minisztérium

 

Amennyiben több intézmény is védnökséget vállal, lehetősége van az Ön intézményén túlmenően egy további védnököt is megjelölni.

Kezdés

2011.november 25. 09:00 óra

Óra és perc megadása kötelező.

Befejezés

2011. november 25. 13:30 óra

Több napos rendezvény esetén ezt a mezőt feltétlenül töltse ki. Óra és perc megadása nem kötelező.

Program

Session 1.: 09.00-10.45 am.

Food analytical developments and examination of bioactive components

Chair men: Dr. Kiss Attila, Dr. Forgó Péter

Presentations:

·     Szalontai Helga: Comparative immuno-analytical studies on probiotic bacteria by means of OWLS and  Quartz Crystal Microbalance sensors.

·     Bóka Beáta: Development and practical applicability of biosensors for analysis of adenine.

·     Csiffáry Gábor: Elaboration of biosensoric procedures for assessment of pesticide residues in environmental and food samples.

·     Fütő Péter: Operation and optimisation of catalase based biosensors as novel tools for detection of mastitis contaminated milk samples.

·     Virág Diána: Studies on stability and extent of plausible transformation of vitamins of distinctive types under versatile conditions.

·     Molnár Szabolcs: Investigations on microelement accumulation capabilities of Spirulina platensis and Chlorella vulgaris with the prospects of functional food development.

·     Rapi Sándor: Comparative analytical studies on bioactive components of various Hungarian propolis samples with special regard to their functional foodstuff related applications.

·     Patonay Katalin: Development of a new method by using NIR device for prompt classification and authentication of milk samples of diverse origin.

 

Coffee break: 10 minutes

 

Session 2.: 10.55-13.30.

Novel functional food varieties, food microbiological and PCR studies

Chair man: Dr. Naár Zoltán – Dr. Murányi Zoltán

Presentations:

·     Girán Levente-Hudák Orsolya: Investigation of nutrinitional value and composition of white lupin, as well as assessment of lupin based functional foodstuffs.

·     B. Tóth Szabolcs: Examination of circumstances and technological parameters affecting mycotoxin content of  selected foodstuffs.

·     Korózs Marietta: Comparative studies on thermal degradation routes of various prebiotic oligosaccharides.

·     Pál Károly: Novel method for PCR-based distinguishing of Lactobacillus casei and L. paracasei species.

·     Kalóczkai Katalin: Influence of digestion on the antimicrobial spectrum of propolis samples of different origin.

·     Szarvas József: Evaluation of cultivated mushroom species as a source of prebiotic food ingredients.

·     Orsolya Szén: Investigation of compatibility between Bacillus bacteria and prebiotic carbohydrates for development of symbiotic foodstuffs.

·     Huszti Katalin: Application of fermentative microorganisms and enzymatic treatment to lower the sugar content of foodstuffs.

 

 

Itt megadhatja a rendezvény részletes programját, az előadók nevét stb. Az itt megadott részletes program szerepel majd a tudomanyunnep.hu honlapon, ezért kérjük, ügyeljen a kulturált formázásra is. Kérjük a különböző tudományos fokozatokat és beosztásokat ezen táblázat szerint adják meg: használandó rövidítések táblázata (html) (doc)

Szervező intézmények

 

Eszterházy Károly Főiskola Élelmiszertudományi Intézet, EGERFOOD Regionális Tudásközpont

Minden egyes szervező intézményt önálló sorba kérünk fölvenni. Legfeljebb 3 intézmény adható meg. Intézménynevek esetében kérjük, hogy kerülje a rövidítések használatát, hacsak nem nagyon közismert rövidítésekről van szó

Helyszínek

 

3300 Eger, Leányka u. 4. C-121 előadóterem

Itt adhatja meg a rendezvény pontos helyszínét. Több helyszín is megadható.

Régió

Észak-Magyarország

Kérjük, a listából válassza ki, melyik régióban kerül sor az eseményre. Ha több helyszínt is megadott, az első helyszínnek megfelelően sorolja be a rendezvényt.

Kapcsolattartó

 

Dr. Kiss Attila

attkiss [kukac] ektf [dot] hu

Itt adja meg annak a személynek az elérhetőségét, aki a konkrét rendezvénnyel kapcsolatban további információval tud szolgálni (Nem feltétlenül azonos az adatrögzítővel).
Lehetőség szerint adjon meg telefonszámot és emailt is, de legalább az egyiket.
A telefonszám formája: +36 (30) 1234567 / 1234

Az esemény honlapja

 

Ide csak akkor írjon, ha a rendezvénynek magának van bővebb információt nyújtó honlapja.
A szervező intézmény honlapját egyébként ne adja meg.

 

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics