Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Dr. Kiss Attila, az EGERFOOD RET főigazgatójának felkérése előadás tartására innovációs konferencián

2011. október 24-én, Budapesten került megrendezésre a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, valamint a Tudományos és Technológiai (TÉT) Alapítvány szervezésében a „Kutatástól az üzleti együttműködésig – Hogyan hasznosítsuk kutatási eredményeinket” című konferencia.

A fórum szervezői felkérték előadás tartására Dr. Kiss Attilát, az EKF Egerfood Regionális Tudásközpontja főigazgatóját, aki „Magas hozzáadott értékű, egyedi termékekkel és azok gyártási eljárásaival összefüggő technológiatranszferek” című, 40 perces prezentációjában foglalta össze az elmúlt évek azon kutatás-fejlesztési eredményeit, melyeket az egri főiskola körül kialakult élelmiszeripari klaszterben szerepet vállaló vállalkozások a gyakorlatban is alkalmaznak. Ezen sokrétű technológiai innovációk, illetve termékfejlesztések az Egerfood RET élelmiszeripari partnereinél egyértelmű gazdasági hasznot generálnak, éppen ezért kapott lehetőséget ez a tudásközpont a jó példák szemléltetésére.

A konferencián az Enterprise Europe Network munkatársa bemutatta a nemzetközi projektekben való részvétel lehetőségeit, illetve előnyeit. A többi 4 előadást olyan neves szakemberek tartották, mint Dr. Zsembery Levente, a BIGGEORGE’S-NV EQUITY Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. vezérigazgatója, Dr. Rátky József, az Állattenyésztési és Takarmányozási Kutatóintézet főigazgatója, Dr. Lisziewicz Zsolt, a Genetic Immunity Kft. ügyvezetője, illetve Dr. Antal Zsuzsanna a TéT alapítvány nemzetközi osztályának vezetője.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics