Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Új pályázati siker az EKF Egerfood Tudásközpontjában: klaszterrá alakul az Egri Bormíves Céh

 

Az Eszterházy Károly Főiskola hosszú évek óta sokrétű szakmai kapcsolatot ápol a régió vezető borászati gazdálkodásaival. Ez az eredményes együttműködés megnyilvánult mind a főiskolán folyó képzések kiterjesztésében, mind a borászati kutatásfejlesztés és az eredetvédelem eszköztárának kibővítésében. Az újonnan létrejövő Egri Borászati Klaszter tagjai sorába azon borászati vállalkozások tartoznak, akik a minőségi bortermelést és az egri borok nemzetközi presztizsének növelését tűzik zászlójukra.

Az Eszterházy Károly Főiskola gesztori és koordinátori közreműködésével megvalósuló, újonnan elnyert, az ÉMOP-1.2.1. keretprogramhoz illeszkedő, 38 MFt-os költségvetésű projekt kiváló lehetőséget teremt a borászati tudás- és technológiai bázis bővítésére, a klaszter professzionális működésének megszervezésre, és tudatos marketingstratégia kivitelezésére a partner borászatok versenyképességének növelése céljából. Háttértanulmányok elkészítésével fogjuk megalapozni a piaci értékesítés legjobb gyakorlatainak megvalósítását, a bortechnológiai innovációs tevékenységeket, illetve a borászati-eredetvédelmi kutatásokat. A projekt alkalmat kínál hazai és nemzetközi rendezvényeken, kiállításokon, szakmai tanulmányutakon való részvételre is. A partnerek 2011. november 1.-vel kezdik meg a projekt lebonyolítását.

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics