Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Éghajlat, energia, területfejlesztés

P1020260.JPG

 

E kulcsszavak jellemezték az egri Városházán szeptember 22-én tartott egész napos munkaértekezletet, amelyben Főiskolánk is szerepet vállalt.

Az Európai Mobilitási Hét keretében „Konferencia a jövőért, hogy a jelen a jövő részévé válhasson” címmel rendezett konferenciát a városi Önkormányzat és a Főiskola. Ennek nyitó eseményeként Habis László Eger Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Hauser Zoltán az Eszterházy Károly Főiskola rektora együttműködési megállapodást írt alá, amely szerint a főiskola biztosítja a tudományos hátteret a város klíma- és energetikai programjaihoz. Ezt követően a délelőtti blokkban Dr. Bartus Gábor a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának titkára a készülő Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia színvonalas gondolatvilágát hozta el a patinás ülésterembe. Őt Varga Imre az Önkormányzat munkatársa követte, aki a város klíma- és energetikai programjait foglalta össze. Dr. Toldi Ottó a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium képviseletében a napokon belül a Parlament elé kerülő „Nemzeti Energiastratégia 2030” alaptéziseit ismertette.

A délután programját három német vendégkutató Prof. Gabriele Gorzka,  Prof. Jürgen Aring és Prof. Lutz Katschner előadásai követték, akik rendre a Kasseli Egyetem kelet-európai együttműködési misszióját, területfejlesztési tapasztalatait, illetve a városi éghajlattal és levegőminőséggel kapcsolatos tevékenységeit ismertették. A délutánt a Földrajz Tanszék képviseletében Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és Prof. Mika János előadásai zárták, akik a klímaváltozás földrajzi aspektusait, illetve a klímaváltozás és a megújuló energiaforrások kapcsolatát mutatták be. A német vendégek egri kísérőikkel ezután a Főiskola Almagyardombi Kampuszára látogattak, ahol keret-megállapodásban rögzítették az egri Természettudományi Kar és a kasseli Egyetem együttműködési szándékát a területfejlesztés, az energetika és az éghajlat területén.

A hírt küldte:

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona

tanszékvezető,

Földrajz Tanszék

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics