Idén 20. alkalommal került megrendezésre 2011. augusztus 18 és 21 között a Farmer-expo Nemzetközi Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén, több mint 10 000 m2 területen. Az idei expón 300 hazai és külföldi kiállító mutatta be termékeit és közel 30.000 látogató tekintette meg a rendezvényt.Az Egerfood Élelmiszer-biztonsági és Technológia-fejlesztési Klaszter nem csak a régió, hanem az ország egyedüli olyan klasztereként szerepelt az expón, amely egy szakmai érdekszövetség együttes képviseletét látta el, kiaknázva a közös fellépés előnyeit. A rendezvényen az Eszterházy Károly Főiskola által koordinált klaszter égisze alatt az alábbi vállalkozások jelentek meg: Heves megyei Sütő- és Édesipari Kft., Fish and Food Élelmiszeripari és Kereskedelmi Kft., Detki Keksz Édesipari Kft., EGERTEJ Tejipari Kft., Új Champignons Kft., Egri Bormíves Céh Kft. és Y-Food Kft.Az egészséges életmódra törekvés terjedését, a cukormentes termékek iránti igény növekedését tapasztaltuk, hiszen a rendezvényre kilátogató közönség jelentős számban kereste a funkcionális élelmiszereinket, melyek igazoltan kedvező hatást gyakorolnak az egészségre.A rendezvényen kóstoltattuk a klasztertagjaink közös fejlesztéseként létrehozott új, innovatív termékeket, melyek nagy népszerűségnek örvendtek a látogatók körében. Fogyasztói véleményükről kérdőíves felmérést készítettünk.Összességében a klaszter termékei iránt jelentős érdeklődést tapasztalhattunk. A legfőbb vásárlói szempontokként magas minőség, ehhez kapcsolódóan kedvező, elérhető árszínvonal, „Kiváló magyar élelmiszer” védjegy, egészséges életmódra törekvés, új, kedvező élettani hatású termékkör, egészséges életmódot segítő produktumokat azonosíthattuk. Tapasztalataink alapján bízunk abban, hogy a klaszterben együttműködő cégek közös piaci tevékenységének sikeréhez ezúton hozzájárultunk, s ezzel megalapozzuk a további rentábilis piaci jelenlétet és együttműködést.