Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Virág Diána különdíja és Rapi Sándor előadása Európa legrangosabb élelmiszerkémiai konferenciáján

 

Európa legrangosabb élelmiszerkémiai konferenciája, az „EuroFoodChem XVI. Translating food chemistry into health benefits” kétévente kerül megrendezésre, melynek ez alkalommal a Gdansk University of Technology (Lengyelország) adott otthont 2011. július 6. és 9. között. Az egri Eszterházy Károly Főiskolát az EGERFOOD Regionális Tudásközpont 6 kutatója képviselte a rendezvényen (Dr. Kiss Attila, Dr. Forgó Péter, Dr. Murányi Zoltán, Molnár Szabolcs, Rapi Sándor és Virág Diána) 9 poszter prezentációval és egy előadással. Rapi Sándor „Characterisation of conditions affecting stability of Oligo-Peptide Derivatives of potential health-preserving effect„ címmel 10 perces, sikeres előadást tartott a peptidkémiai szekcióban.

A CRC press jóvoltából a legjobb posztert prezentáló kutató külön díjazásban részesült. A magyar delegáció tagjai közül Virág Diána „Revealing Transformation Patterns and Maillard Reaction Mechanisms in Lysine Fortified, Newly Developed Bakery Products” című poszterét a zsűri ezzel a díjjal jutalmazta.

Az interdiszciplináris konferencia tematikája az élelmiszerkémia számos fókuszpontjára kiterjedt, azonban különös hangsúlyt kaptak azon kutatások, melyek az élelmiszerkomponensek és egyes egyedi technológiák egészségtudományi vetületét tárták fel. Az idei konferencián a résztvevő 300 kutató számára alkalom nyílt arra is, hogy elősegítsék a nemzetközi együttműködések élénkítését, közös kutatási projektek előkészítését, illetve az ipari partnerekkel kialakított kapcsolatok kiépítését. Ez utóbbihoz nagyban hozzájárult az, hogy a konferencia szatellit rendezvényeként számos gyártó cég tartott termékprezentációt és technológia ismertetőt. Az ipari partnerekkel való együttműködés fontosságára az is rávilágított, hogy több kutató az eredményeit termékfejlesztésekre, illetve gyártás optimalizálásra koncentrálta.

A konferencián bemutatott 250 poszter jó lehetőséget adott arra is, hogy a fiatal kutatók bepillantást nyerjenek a legújabb európai trendekbe, illetve megismerjék a legkurrensebb kutatási irányokat.

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics