Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az EGERFOOD Tudásközpont kutatóinak részvétele a Nemzetközi Elektrokémiai Szenzorok Konferencián

IMG_4865_50.JPG

 

Dobogókőn június 19. és 24. között került sor a több évtizedes múltra visszatekintő, „Mátrafüred 2011 International Conference on Electrochemical Sensors” elnevezésű rangos nemzetközi konferenciára, melynek szervezőbizottságában olyan kutatók találhatók, mint Eric Bakker (Svájc), Gyurcsányi E. Róbert (Magyarország), Pretsch Ernő (Svájc) vagy Joseph Wang (USA), aki San Diego-ban a világ egyik vezető nanotechnológiai kutatócsoportjának irányítója.

A konferencián négy kontinens 24 országának mintegy 120 kutatója mutatta be legújabb eredményeit az elektrokémia területéről: zömében ionszelektív elektródokkal történő vizsgálatokat, emellett biomolekuláris kimutatásokat és a nanotechnológia analitikai és diagnosztikai alkalmazását.A programot a szóbeli és poszter prezentációk mellett minden nap tudományos eszmecserére alkalmat biztosító vita, megbeszélés zárta. A résztvevők az elektrokémia, legfőképpen az ionszelektív elektródok analitikai célú felhasználásáról, a gyakorlati alkalmazás lehetőségéről, az elektrokémiai szenzorok jövőjéről tanácskoztak.A rendszeresen megrendezésre kerülő magyarországi tudományos eseményen a BME kutatóin kívül kizárólag az EKF EGERFOOD Tudásközpont Bioszenzor Fejlesztő Laboratóriumának munkatársai képviselték hazánkat. Dr. Bóka Beáta, Csiffáry Gábor, Fűtő Péter és Szalontai Helga 7 poszter prezentáció formájában mutatták be az EGERFOOD által fejlesztett hordozható amperometriás bioszenzort, ill. a biogén aminok kimutatásával, a növényvédőszer detektálással és a tejtermékek specifikus, enzimalapú minőségellenőrzésével kapcsolatos legújabb kutatási eredményeiket. 

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics