Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az Egerfood Kft. részvétele a II. Junior Expon

 

 2011. március 4-5-én került megrendezésre az Agria Universitas Egyesület szervezésében a II. Junior Expo, melynek az egri Agria Park adott otthont. Az Eszterházy Károly Főiskola többségi tulajdonában álló Egerfood Kft. saját standdal jelent meg a nagyszabású rendezvényen, ahol az Egerfood Élelmiszerbiztonsági és Technológiafejlesztési Klaszter tagjainak termékei is bemutatásra kerültek, úgy mint a Detki Keksz Édesipari Kft. által gyártott keksztermékek, a HESI Heves Megyei Sütő- és Édesipari Kft. által készített réteslapok, friss pékáruk, az Új Champignons Kft. gombakonzervei, az Y-Food Élelmiszeripari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. mézkészítményei, az Egertej Kft. vajkrémei-, illetve, túrókrémei, az Instantpack Kft. által előállított sajttermékek. Természetesen kitüntetett figyelem övezte az Egerfood RET által kifejlesztett és már kereskedelmi forgalomba is került, egészségvédő hatású, funkcionális élelmiszereket, a Liziner és az Inukeksz édesipari termékeket, illetve a Peru Gyöngye teaféleséget.Az expón való szereplésünk eredményes volt, hiszen a számos látogatón túl több, élelmiszeriparban érintett szakemberrel is tárgyaltunk, akik innovációs tevékenységükhöz kutatói hátteret igényelnek, illetve lehetőséget látnak abban, hogy akár projektszintű, akár a Klaszter keretein belül működő szakmai együttműködést valósítsanak meg az Egerfood Regionális Tudásközponttal. Emellett igény mutatkozott gyártópartner-közvetítésre, alapkutatásra és technológiafejlesztésre is. 

 

Az INUKEKSZ, Egerfood termékszabadalom elismerése a 19. Magyar Innovációs Nagydíj pályázaton

 

 A Magyar Innovációs Szövetség 2011 elején immáron 19. alkalommal írt ki pályázatot aktív innovációs tevékenységet folytató és a fejlesztés eredményét gazdaságilag sikeresen hasznosító szervezetek számára, a Magyar Innovációs Nagydíj elnyerésére. Az Eszterházy Károly Főiskola EGERFOOD Regionális Tudásközpontja, az Eger Innovations Kft. és a Detki Keksz Kft. szoros együttműködésben megvalósított, „Inukeksz – Funkcionális élelmiszeripari innováció” című pályázatban benyújtott termékfejlesztését a bírálóbizottság Elismerésben részesített sikeres innováció oklevéllel jutalmazta. 

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics