2011. március 12. és 17. között az EKF Élelmiszertudományi Intézetének (ÉTI) három kutatója (Dr. Kiss Attila, Dr. Csutorás Csaba és Virág Diána) részt vett a funkcionális élelmiszerekkel kapcsolatos kutatások egyik legjelentősebb nemzetközi fórumán, a University of Nevada és a US Functional Food Centre által Las Vegasban szervezett „8th International Conference: Functional Foods for Chronic Diseases: Science and Practice” elnevezésű világkonferencián.
Dr. Kiss Attila és Virág Diána szóbeli előadásban tárgyalta a már piaci bevezetés fázisába jutott, szabadalmakkal is védett termékek kifejlesztéséhez kapcsolódó analitikai vizsgálatok és hatástanulmányok eredményeit.
Emellett négy poszter-prezentáción keresztül mutatták az egri kutatók az Egerfood RET-ben és az ÉTI-ben folyó élelmiszertudományi vizsgálatok és kísérleti fejlesztések bizonyos aspektusait.
A csillagfürttel, mint egy igen jelentős biológiai értékkel rendelkező növényi hatóanyagforrással kapcsolatos kutatások is kivívták a külföldi kutatók elismerését.
Az egri kutatók szereplése igen élénk érdeklődést váltott ki, és konkrét tárgyalásokat folytattak Jagat Kanwar, ausztrál professzorral a mikrokapszulázás, Ahmed-Aboul Enein, egyiptomi professzorral a gyógynövény hatóanyagok hasznosítása, Danik Martirosyan és Gant Nicholson dallasi és kaliforniai professzorokkal a funkcionális élelmiszerek tervezése, míg Emad A. Shalabey szaúd-arábiai professzorral a datolyamag aktív komponenseinek analízise területén.