Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Az EKF Élelmiszertudományi Intézete kutatóinak előadásai funkcionális élelmiszer világkonferencián

 

2011. március 12. és 17. között az EKF Élelmiszertudományi Intézetének (ÉTI) három kutatója (Dr. Kiss Attila, Dr. Csutorás Csaba és Virág Diána) részt vett a funkcionális élelmiszerekkel kapcsolatos kutatások egyik legjelentősebb nemzetközi fórumán, a University of Nevada és a US Functional Food Centre által Las Vegasban szervezett „8th International Conference: Functional Foods for Chronic Diseases: Science and Practice” elnevezésű világkonferencián.

Dr. Kiss Attila és Virág Diána szóbeli előadásban tárgyalta a már piaci bevezetés fázisába jutott, szabadalmakkal is védett termékek kifejlesztéséhez kapcsolódó analitikai vizsgálatok és hatástanulmányok eredményeit.

Emellett négy poszter-prezentáción keresztül mutatták az egri kutatók az Egerfood RET-ben és az ÉTI-ben folyó élelmiszertudományi vizsgálatok és kísérleti fejlesztések bizonyos aspektusait.

A csillagfürttel, mint egy igen jelentős biológiai értékkel rendelkező növényi hatóanyagforrással kapcsolatos kutatások is kivívták a külföldi kutatók elismerését.

Az egri kutatók szereplése igen élénk érdeklődést váltott ki, és konkrét tárgyalásokat folytattak Jagat Kanwar, ausztrál professzorral a mikrokapszulázás, Ahmed-Aboul Enein, egyiptomi professzorral a gyógynövény hatóanyagok hasznosítása, Danik Martirosyan és Gant Nicholson dallasi és kaliforniai professzorokkal a funkcionális élelmiszerek tervezése, míg Emad A. Shalabey szaúd-arábiai professzorral a datolyamag aktív komponenseinek analízise területén.

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics