Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Novák Richárd előadása

Novák Richárd előadása

 

 

Folytatódott az Eszterházy Károly Főiskola Földrajz Tanszéke, a Magyar Földrajzi Társaság Eger-Bükkvidéki Osztálya, valamint az AGRIA GEOGRÁFIA Közhasznú Alapítvány ismeretterjesztő előadássorozata.

 

Február 16-án, 17.30 órai kezdettel, volt hallgatónk, Novák Richárd, a Bükki Nemzeti Park munkatársa tartott előadást „Dinoszauruszok nyomában Portugáliában” címmel a D épület 231-es termében.

 Az előadás három részre tagolódott.  Az első részben az előadó Portugália dinoszaurusz lábnyom lelőhelyeiről mutatta be.  Beszélt azok ősföldrajzi és őskörnyezeti jelentőségéről. Majd az ország természeti szépségeiről – tengerpartokról, hegyekről, növényekről – vetített képeket.  Ízelítőt adott az ország történelméből, a főváros nevezetességeiből és láthattunk fotográfiákat híres portugál ételekről, italokról is.  Az előadás harmadik részében egykori hallgatónk személyes élményeit elevenítette fel, mikor arról beszélt, miért jó ERASMUS-os hallgatónak lenni Portugáliában, és biztatta a népes közönséget, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel!

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics