Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Mika János tiszteletbeli klímanagykövet!

Mika János tiszteletbeli klímanagykövet 2011

 

 

 A Földrajz Tanszék egyetemi tanára ezt a címet az Európai Bizottság és az Európai Parlament „Kapcsold ki! II.” kampánya idejére kapta, a Külügyminisztérium megbízásából.  

Az éghajlatváltozás megfékezésének és sok más környezeti probléma orvoslásának a kulcsa az energiával való okosabb gazdálkodás. A február 23-án indult kampány Európa-szerte elsősorban a lakosságnak és az önkormányzatoknak szól. Fő mondanivalója, hogy a jelen fölösleges kiadásainak és a jövő fenyegető változásainak kiküszöbölése megoldható, s ez „csak” ténybeli ismereteket, odafigyelést és tudatos takarékosságot kíván. Nem áldozatot követel tehát, hanem azonnal, vagy ésszerű megtérülési idővel érzékelhető anyagi előnyöket hozó, apró lépések megtételét. Az e lépéseket és ezek természettudományos hátterét bemutató kampányt három „tiszteletbeli klímanagykövet”, Demcsák Zsuzsa és Dombóvári Ágnes TV-személyiségek, valamint kollégánk, Dr. Mika János fémjelzi. Az ismeretterjesztő kampány előre láthatóan fél évig tart.

  A hírt küldte: Dr. Pajtókné dr. Tari Ilonatanszékvezető,Földrajz Tanszék

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics