Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Geográfus MSc. képzés indul 2011 szeptemberétől Tanszékünkön!

földrajz_tanszek_ma.jpg

 

 A MAB január 25-i határozatával támogatta szak beindítását. A 2011. szeptemberétől induló szakra legkésőbb február 15-ig lehet jelentkezni!  

A Magyar Akkreditációs Bizottság plénuma január 25-i ülésén támogatta a Geográfus MSc. képzés megindítását a Földrajz Tanszéken. A szak két új, máshol még nem létező szakiránnyal 2011 szeptemberében indul, a tervek szerint a nappali és a levelező tagozaton egyaránt kb. 20-20 fővel. A geográfus mesterszakra való bemenethez feltétel nélkül vehető figyelembe a földrajz alapképzési szak, de további, kapcsolódó alapszakokról is lehetőség van a csatlakozásra.

 

Az erőforrás és kockázatelemező geográfus szakirány elsősorban a természetföldrajzi ismeretek alapján új erőforrások feltárására, azok fenntartható felhasználására, valamint a környezeti kockázatok felismerésére és tervszerű mérséklésére készíti fel a hallgatókat.

A régiómenedzser geográfus szakirány képzési célja olyan geográfusok képzése, akik a területi folyamatokat szakszerűen és tervszerűen képesek irányítani a térségi szándékokkal összhangban, ugyanakkor igazodva a nagyobb egységek (ország, EU) által deklarált fejlesztési célokhoz.

 

A geográfus szak és a természetföldrajzi szakirány felelőse dr. Mika János egyetemi tanár, a társadalomföldrajzi szakirány munkáját dr. Szlávik János egyetemi tanár, dékán irányítja. A Földrajz Tanszék gondozásában induló képzés tantárgyfelelősei között 7 egyetemi- és 5 főiskolai tanár, 10 egyetemi- illetve főiskolai docens található, elsősorban a Természettudományi és a Gazdaságtudományi Kar oktatói gárdájából. Mindkét szakirányhoz legalább 6 hetes szakmai gyakorlat tartozik a negyedik félév elején. A geográfus mesterképzés diplomamunka elkészítésével és sikeres megvédésével zárul.

 

A földrajz tanár MA szak mellett, erre a képzésünkre is szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

További részletek a Földrajz Tanszék honlapján olvashatók: http://ttk.ektf.hu/foldrajz/hu/msc

  

A hírt küldte:

 

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona

tanszékvezető

Földrajz Tanszék

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics