Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Elgondolkodtató…

elgondolkodtató 1

 

 

Ma reggel éppen munkába jövet haladtam el a Leányka úti étterem mellett, amikor szomorúan konstatáltam, hogy az éjszaka folyamán valaki kárt tett a Leányka úti Campus felújítása és emberléptékűvé tétele közben kihelyezett szemétgyűjtőkben.

A masszív gyűjtőt egyszerűen tövestül kitörték, egy másikat pedig felborítottak. Minden bizonnyal soha nem derül már ki, hogy egy magányos „farkas” áll az eset mögött, vagy éppen csoportos elkövetésről van szó. Ez nem is lényeges a történtek szemszögéből.

Az önmagában elkeserítő, hogy egyáltalán ilyen megtörténhet egy felsőfokú intézmény területén. Az is igen valószínű (bár teljes bizonyossággal nem állíthatjuk térfigyelő kamera bizonyító erejű felvétele hiányában), hogy az elkövető vagy elkövetők az intézményünk hallgatói között keresendők. Az eset súlyosságát még az sem enyhítheti, hogy valószínűleg az alkohol szerepet játszhatott a történtekben.

Csak bízni tudok abban, hogy több ilyen esettel nem kell szembenéznünk a jövőben.

Biztos vagyok abban, hogy a hallgatók is elgondolkoznak a történteken, és mélységesen elítélik a vandál cselekedetet.

Kedves hallgatók, tényleg nem tudunk semmit tenni? Minden bizonnyal tudunk, csak egymásra figyelésre, és az ilyen cselekedetek egyértelmű elítélésére van szükség.

  

Misik Tamás

Környezettudományi Tanszék

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics