Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Dr. Dávid Árpád ismeretterjesztő előadása Dél-Brazíliáról a Földrajz Tanszéken

Dr. David Arpad előadása Braziliarol 2010 december 7

   

 Az Eszterházy Károly Főiskola Földrajz Tanszéke, a Magyar Földrajzi Társaság Eger-Bükkvidéki Osztálya, valamint az AGRIA GEOGRÁFIA Közhasznú Alapítvány közös szervezésében Dr. Dávid Árpád, a Tanszék főiskolai docense tartott ismeretterjesztő előadást 2010. december 07-én Nyomolvasók között Brazíliában címmel.   

Előadónk 2010. október végén, november elején közel két hetet töltött el Brazília déli részén, Paraná, Rio Grande do Sul és Santa Catarina államok területén. Utazásának fő célja a São Leopoldo nevű egyetemi városban megrendezett I. Simposio Latinoamericano de Icnológía elnevezésű konferencián való részvétel volt.   

Az ismeretterjesztő előadás első részében Dávid tanár úr az út szakmai vonatkozásaival, a földtörténeti múlt élővilágának dél-brazíliai emlékeivel ismertette meg a népes számú hallgatóságot. A konferencia előtti, illetve utáni terepbejárásokon - többek között - gyökérnyomokat, rovarok járatait és rovarbölcsőket tanulmányoztak pleisztocén üledékekben, mezozoós szárazföldi és prekambriumi életnyomokat vizsgáltak.  

Az előadás második részében bepillantást nyertünk a brazíliai mindennapokba, megismerhettük a térség legjelentősebb városait, Porto Alegre-t és Curitiba-t, amelyek fontos közigazgatási és gazdasági központok, s utóbbi városban található az ország első, mai napig működő egyeteme. 

Dr. Tóth Antalfőiskolai docens - EKF Földrajz Tanszéktitkár - Magyar Földrajzi Társaság Eger-Bükkvidéki Osztály 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics