Tudományos Szieszta

Földrajz és Környezettudományi Intézet

Varázstorony

(Természettudományi Pályaorientációs és Módszertani Központ)

Külső kapcsolatok

FutureRFID - Az RFID/NFC technológia továbbfejlesztési lehetőségei az "Internet of Things" koncepciói mentén - TÁMOP pályázat
Alkalmazható természettudományok oktatása a Tudásalapú Társadalomban - TÁMOP pályázat
EKF TTK Mesterképzés a Tudásalapú Társadalom szolgálatában - TÁMOP pályázat

Ismeretterjesztő előadások a Földrajz Tanszéken

KT_MFT_2.JPG

 

Az Eszterházy Károly Főiskola Földrajz Tanszéke, a Magyar Földrajzi Társaság Eger-Bükkvidéki Osztálya, valamint az AGRIA GEOGRÁFIA Közhasznú Alapítvány ismeretterjesztő előadássorozatának keretében két előadásra került sor a közelmúltban. 

 

  Dr. Kovács Tibor, a főiskola Turizmus Tanszékének vezetője az Amerikai Egyesült Államok délkeleti részén tett utazásáról tartott élménybeszámolót „Mocsárvilágtól az üdülőparadicsomig - floridai mozaikok” címmel.

Az előadó először részletesen ismertette a „napsütés államának” földrajzi jellemzőit, történetét, majd kezdetét vette a virtuális utazás. Ennek keretében „jártunk” Földünk legnagyobb mocsárvilágában, az Everglades Nemzeti Parkban; Dél-Florida őslakói, a szeminol indiánok rezervátumában; a luxuslakóhelyeiről nevezetes üdülőparadicsomban, Miami Beach-ben; Fort Lauderdale-ben, amelyet „Florida Velencéjének” is neveznek; a SeaWorld kaland- és állatparkjáról, valamint az Universal Studio filmparkjáról híres „narancsfővárosban”, Orlando-ban; Key West-ben, amely a művészek paradicsoma, s a kontinentális Egyesült Államok legdélibb pontja; s végül „elrepültünk” a Bahama-szigetekre, ahol egy arborétum színpompás szubtrópusi növényvilágát csodálhattuk meg.  

 

  Barna Béla (EKF Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék) „Az Adriától az Alpokig - Észak-Olaszország természeti értékei turizmusföldrajzi szemmel” című előadása megmutatta, hogy egy néhány évvel ezelőtti kérdőíves felmérés megkérdezetteinek háromnegyede miért válaszolhatta azt, hogy elsősorban a természeti értékek miatt keresi fel Itáliát.

Az előadó csodálatos hegyvidékek (Trieszti Karszt, Júliai-Alpok, Dolomitok, Matterhorn), tavak (Garda-tó, Comói-tó, Luganói-tó, Lago Maggiore) és tengerpartok (Trieszti-öböl, Ligur-tenger) természeti értékeivel ismertette meg a több mint félszáz fős hallgatóságot.

Természetesen a kulturális látnivalók sem maradtak ki az előadásból, többek között Trieszt, Bolzano (Dél-Tiroli Archeológiai Múzeum, „Ötzi” mumifikálódott holtteste), Trento (az 1545-1563 közötti tridenti zsinat helyszíne), Verona (amphiteátrum, Júlia erkélye) és Bergamo városába kalauzolt el bennünket „idegenvezetőnk”. 

 

Ezúton is szíves figyelmükbe ajánljuk következő rendezvényünket, Dr. Dávid Árpád „Nyomolvasók között Brazíliában” című előadását, melynek időpontja:

2010. december 07. (kedd) 18.00 óra,

helyszíne: EKF D épület, 231-es előadó.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

 

Dr. Tóth Antalfőiskolai docens - EKF Földrajz Tanszéktitkár - Magyar Földrajzi Társaság Eger-Bükkvidéki Osztály

 

Languages

Belépés

nEtSZKÖZKÉSZLET

TTK logo

Regionális Tudásközpont

International Conference on Applied Informatics